БългарияГероите на деня

Йордан Иванов с призив към пловдивските депутати за адекватни действия относно транспортния проект

Председателят на ДСБ- Пловдив и член на управленска алтернатива на Демократична България с ресор „Децентрализация, Регионално Развитие и Транспорт” Йордан Иванов излезе с отворен призив до народните представители от града за адекватни действия относно транспортния проект на Пловдив. Той се обърна до всички 11 депутати, избрани от пловдивчани, след отказа на Административни съд да бъде разкрита цялата документация от транспортния проект. „Решение, което ние ще обжалваме. Ще водим делото докрай. Но считаме, че усилията тази афера да бъде разкрита и проектът да заработи, не трябва да свършат до тук. Именно затова, ние се обръщаме към депутатите от Пловдив”, уточнява Йордан Иванов.

Ето и пълното съдържание на призива му до депутатите от града:

„Пловдивчани имат избрани 11 народни представителя в Народното Събрание. Те са избрани от гр. Пловдив с конкретни обещания и ангажименти към града ни.
В продължение на години ставаме свидетели как народните представители от града ни се подчиняват на партийните си началници и забравят да работят в интерес на пловдивчани.
Ако случайно всички от тях са проспали огромната измама с транспортния проект в гр. Пловдив, ги информирам отново, че община Пловдив:

  • Е приела цялата работа за добре свършена, без системата за електронно таксуване и таблата по спирките да работят;
  • Е разплатила сумата от почти 20 млн. лв. по договора с изпълнителя без да претендира за неустойки, въпреки че има право на такива по силата на договора;
  • Е декларирала официално пред Агенция за обществени поръчки, че цялата работа е свършена в пълен обем и в срок въпреки че почти 3 години по-късно системата още не работи;
  • Е пропуснала да поиска неустойки в размер на 82 000 лв. на ден, като си е вързала ръцете чрез подписването на приемо-предавателните протоколи за добре свършена работа. По този начин пловдивчани са ощетени със сума над 4 млн. лв;
  • Не дава никакви индикации до момента да прави необходимото, за да поиска от фирмата отстраняване на проблема.

Уважаеми народни представители,
Пловдив има пряк интерес този проект да заработи и да бъдат разкрити виновните за провала му до момента. Проектът е финансиран по Оперативна Програма Регионално Развитие, която се управлява от МРРБ. Призовавам Ви да използвате правомощията Ви на депутати и да отправете най-малко парламентарно питане до Министъра на регионалното развитие по отношение на следното:

– КОЙ подписа протоколите за добре свършена работа?
– КОЙ е извършил проверката от министерството за това, че проектът е пуснат в експлоатация?
– КОЙ представител на община Пловдив е декларирал пред Управляващия орган, че цялата система функционира и всичко е извършено в пълен обем?

Чрез тези си действия, Вие ще защитите интереса на пловдивчани!”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина