БългарияГероите на деня

ВМРО: Истанбулската конвенция заплашва моралните устои в българското семейство

Воеводите под тепетата категорично осъждат текстове за „широкото тълкуване на пола и половата идентичност“ в документа, който НС трябва да ратифицира

Възможно е училищата да бъдат санкционирани, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и съблекалните на момичета, и обратно

Истанбулска конвенция налага учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и създава възможност за налагане на еднополови „бракове“

Пловдивското ръководство на ВМРО е категорично против ратифицирането на т.нар. „Истанбулска конвенция“. Припомняме, че в началото на октомври Европейският парламент гласува присъединяването на ЕС към Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, известна още като Истанбулската конвенция. Документът, освен мерките, насочени към предотвратяване на насилието,  въвежда за първи път определение за пол и полова идентичност, независими от биологичния пол на лицето.

„Цялото общинско ръководство на ВМРО в Пловдив остро осъжда и неодобрява опитите за прокарване на текстове в тази конвенция, които ще доведат до разрушаване устоите на българското семейство и ще поставят  на изпитание стотици хиляди родители, които ще трябва да обясняват на своите деца какво е наложило да им се говори още от детската градина за хомосексуализъм и травестизъм,“ се казва в позицията, подписана от председателят на общински комитет на ВМРО-БНД Пловдив – Борислав Инчев, секретарят – Камен Шишманов и членовете на общинското ръководство: Павел Милушев, Апостол Шопов, Александър Пецов, Камен Христов, Иван Црънчев.

Широкото тълкуване на пола и половата идентичност излага на риск правата на жените, родителите, децата и религиозната свобода, категорични са от Гражданско сдружение "Асоциация общество и ценности”, които също разпространиха отворено писмо до медиите по този повод.

Пловдивските воеводи декларират, че ще направят всичко възможно българското общество да бъде запознато с всички текстове, които се предлага да бъдат ратифицирани и ще настояват за реален и всеобхватен обществен дебат, за да е наясно всеки един български гражданин какви текстове има опасност да бъдат прокарани и всеки да може свободно да изрази своето становище.

Припомняме още, че България подписа „Истанбулската конвенция“ през април 2016-а, но за да влезе в сила, е необходимо тя да бъде гласувана от Народното събрание.

Според експерти по международно право, ако това стане, родителите ще могат да бъдат обвинявани в насилие срещу тяхното момиченце при условие, че не уважат нейното желание да се обръщат към нея като към момче. Същото може да се случи, ако те решат да потърсят медицинска помощ за детето си, което страда от разстройство на половата идентичност. Така родителите няма да могат да възпитават  децата си, в съответствие с техните лични морални убеждения. Възможно е училищата да бъдат санкционирани, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и съблекалните на момичета, и обратно.

„Ние твърдо  сме убедени, че пловдивчани ще ни подкрепят в усилията ни да спрем подобни опити за грубо външно вмешателство в устоите на българското семейство.

Готови сме да станем и инициатори на подписка „За неприемането на тези текстове и за отхвърляне на ратификацията“ .

Припомняме, че преди няколко дни именно ВМРО Пловдив обяви, че през 2018 година поставя  децата в центъра на политиките на община Пловдив“, заявяват от ВМРО Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина