БългарияГероите на деня

Имаме първият български геймър милионер

Иван Иванов е единственият професионален геймър у нас, който грабна няколко милиона от награден фонд

Неговият отбор победи китайците на Dota 2

Иван Иванов, известен повече като "MinD_ContRoL", е първият българин, който стана милионер от електронни спортове.  Той е част от Team Liquid, който отбор се яви на световното създезание по Dota 2, което се състоя в Сиатъл, САЩ. 

На финала, отборът на българина успя да разгроми китайския си противник, отбора Newbee с 3 на 0 игри. Целият отбор, включително и Иван, направиха страхотни отигравания, а шоуто се превърна в истинска атракция пред публиката. Над 17 хиляди души гледаха на живо състезанието в KeyArena в Сиатъл, като през цялото време бурно аплодираха и двата отбора, които се представиха достойно.  Над 5 милиона души се насладиха на играта на българина и неговите съотборници в интернет.

The International 2017 е най-големият турнир по електронни спортове в света с награден фонд от 25 млн. долара, като отборът победител взима 11 млн. долара, а нашето момче ще получи около 2 млн. долара след данъците.

Dota2 е онлайн компютърна игра, която противопоставя два отбора от по пет играча. Всеки отбор има постойка, като целта е да запази своята и да унищожи противниковата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина