БългарияГероите на деня

Дани Каназирева: Управляващите правят огромен гаф с Панаира

„Съюз за Пловдив“ настоява правителството да отмени решението за дарение на 29 % от акциите на община Варна

Решението на управляващото мнозинство за прехвърляне на 29% от акциите на „Международен панаир – Пловдив“ АД  е огромен гаф спрямо Пловдив, категорична е Дани Каназирева, председател на ППГОС „Съюз за Пловдив“.

На сесията на 2 август  групата съветници  ще настоява  за преразглеждане и отмяна  на  решението в Министерския съвет. 

Първото българско изложение – Панаирът – е една от емблемите на нашия град, с която пловдивчани се гордеят. Въпрос на чест и достойнство е да си го запазим. Община Варна няма нищо общо с Панаира и не бива да се допуска дарението на акциите да стане факт, тъй като такъв акт е лишен от всякаква икономическа логика, счита   Каназирева.  

Ако управляващите  наистина  са загрижени за съдбата на търговското дружество, трябва да намерят механизми за разрешаване на казуса и в частност с апортираните имоти в Стария град в полза на Пловдив.  В случая, че решението си остане в сила, това ще бъде пореден пример как политиката се използва за разменна монета.

Фирма „Пълдин туринвест“ беше създадена в съдружие с бизнесмена Георги Гергов  през 2006 г. с решение на Общинския съвет и по предложение на управляващите по онова време партии – СДС, БСП, ВМРО и ДПС.  Община – Пловдив апортира в акционерното дружество редица ценни имоти, сред които са 14 къщи и незастроени парцели в Стария град.  Днес ефектът от това публично – частно партньорство е нулев.

С решението на Министерския съвет държавата на практика вдига ръце от Панаира.  За нас разумните варианти са два – или държавата да си запази акциите, или да ги предостави на община Пловдив,  коментира  Дани Каназирева.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина