БългарияГероите на деня

Дани Каназирева обяви кандидатурата си за кмет

Адвокатката се прицели в кабинета на градоначалника пред близо 300 приятели от Дома на културата

Представи книгата си за местната власт и си пожела да има шанс да приложи знанията си

Дани Каназирева е първият официален кандидат за кмет на Пловдив. Лидерът на Съюз за Пловдив обяви, че влиза в битка за кабинета на градоначалник на предстоящите местни избори в деня на представянето на първата си книга за местната власт. Тя си пожела да реализира идеите си и натрупаните знания по време на писането на докторската си дисертация и труда си като първи човек в общинската администрация, а над 300 нейни близки я аплодираха във фоайето на Дома на културата. Можем да избираме- да продължим да живеем в партийни зависимости или да обърнем модела. Всяко правителство ще работи със смел кмет и смел общински съвет. Заедно можем да изградим силно самоуправление. Затова и обявявам кандидатурата си за кмет на Пловдив и водач на листата на Съюз за Пловдив. Ще работим със силен екип, без партийна принадлежност, само с експерти. Смелост без компромиси в името за Пловдив, каза пред гостите д-р Каназирева и допълни, че се надява да приложи знанията си тук, в любимия си град.

Преди това книгата „Местната власт в условията на членство на България в Европейския съюз и Съвета на Европа” бе представена от научния ръководител на вече кандидата за кмет Каназирева- доц. Марков. Той разкри детайли от близо две годишната работа по писмения труд и не скри, че докторската й степен е присъдена с пълно единодушие. Книгата вече е из европейските библиотеки и институции, а защо не и на бюрото на комисаря по местно самоуправление, допълни доцентът.

Преди три години започнах работата по своята дисертация не заради титлата, а провокирана от делото на Пловдив за столичните бали. За жалост все още сме на последно място в Европа по сила на местната власт. Имаме остарял модел на управление, силна централизация. Думата децентрализация се използва само в предизборните речи и нищо повече, каза д-р Каназирева. В Пловдив проблемите се пребоядисват, за да останат нерешени. Загубили сме уважението помежду си, градът сякаш се управлява на инат. Трябва да променим това. Трябва гражданите и експертите да участват в решаването на проблемите, във взимането на решенията, допълни Дани Каназирева.

Официалната част продължи неповече от 20 минути, след което кандидатът за кмет подари книгата си и допълни автограф към нея на всеки от гостите. Зад нея Митко Щерев свиреше на пианото си, а Съюз за Пловдив разля по чаша бяло вино на всички.Сред гостите бе и бившият председател на общинския съвет Страшимир Дочков

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

26 коментари

  1. Ако бъдете избрана за кмет, как бихте помогнали на хората в борбата им с Топлофикация? Не издържаме на рекета на който сме подложени.

  2. Тая пасмина, окупирала властта на Пловдив, това недоразумение кметчето ни, трябва се измете. Ще се доверим на Вас и дано да направим правилния избор.

  3. съгласна съм с pld, че Каназирева е най-подготвена, като образование и 8 години в общ. съвет. Знае нещата в детайли и мисля, че би се справила успешно при кметски мандат.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина