БСП потъна, само един депутат от Пловдив

Героите на деня

Захари Георгиев загуби мандата си след математиката по метода Хеър – Ниймайер

Трябва да се набележат стъпките за излизане от блатото, каза бившият народен представител

БСП в Пловдив напълно потъна. След пресмятането на остатъците на прословутата система Хеър – Ниймайер червените ще имат само един депутат от Пловдив. Преразпределението на мандатите изхвърли от бъдещото Народно събрание дългогодишният депутат и екс лидер на социалистите в града Захари Георгиев. С това и без това опънатите нерви на партийните членове буквално се скъсаха. Не само това- мандатът отива в полза на АБВ, които на практика отцепиха близо 4 процента от Столетницата и при все, че не минаха бариерата след вота в града. Разликата в подкрепата на БСП и АБВ е близо 4 пъти в полза на партията- майка.

По този метод се изчисляваха и преди това, но когато влязат много партии явно се появяват дефектите на системата. Затова ще има много учудени и недоволни хора, но такъв е животът, какво да се прави, опита се да запази усмивката си Георгиев пред Под тепето. След което подчерта, че не е венчан за парламента. След тоталното крушение на БСП в централата на партията все още е тихо и като след бомбардировка. Ето какво каза Георгиев за ситуацията там: В близко време ще правим анализи. Предстои ни градски съвет, после конференция. Анализирането е рутинна работа, но най-вече трябва да се набележат стъпки за излизане от блатото. Не крием, тежка е ситуацията, такъв срив на доверие като цяло.

На въпроса за грешки на местно ниво- в града и областта, той отбеляза, че ако има някой, който мисли, че има такива, да излезе и да ги посочи. Аз съм участвал в кампанията, знам какво е било, как се е подготвяло, планирало, изпълнявало. Вероятно ще излязат хора, които ще размахат пръст: Нали ви казахме! Но има нещо по-различно и трябва да се напипа то, каза бившият народен представител.

Георгиев не посмя да коментира евентуални бъдещи трусове в ръководството на партията в града и областта, както и думите на Георги Гергов в месеците преди изборите, че при лоши резултати от вота ще говори за оставка. Това е негово лично решение. На нас ни предстои края на партиен мандат и пълен цикъл от вътрешни избори. Но трябва да се действа, тъй като предстоят местни избори. Няма за кога да се чака, подчерта социалистът.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “БСП потъна, само един депутат от Пловдив

  1. Ще потънат и ще се затрият, цялото им ръководство са „олигарси“ и те щели да крепят лявата идея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.