БългарияГероите на деня

БСП настоява за включването на програма „Културен чек за Пловдив” в Бюджет 2018

Социалистите предлагат навършващите тази година пълнолетие ученици да получат ваучер на стойност 50 лева за посещение на културни събития

Червените искат още поставянето на измервателни станции за мониторинг на въздуха

Включването на програмата „Културен чек за Пловдив” в Бюджет 2018 предлага групата на БСП в общинския съвет. Идеята на социалистите е навършващите тази година пълнолетие ученици да получат ваучер на стойност 50 лева за посещения по избор на пловдивски музеи и културни събития. От партията са изчислили, че тази идея за достъп на младите пловдивчани до културния капитал на града ще струва на бюджета 180 000 лева.

„Културен чек за Пловдив” е само едно от предложенията, които групата съветници от БСП депозира към проектобюджета на Община Пловдив за 2018 година. През финансовата рамка от партията  настояват Община Пловдив да продължи ангажимента за подобряване  материалната база на училищата чрез закупуване на техническо оборудване, необходимо за учебния процес. Мотивът е повишаване на качеството на образование, а предлаганата сума е 200 000 лв.

И тази финансова година БСП предлага създаването на Програма за финансово подпомагане на лекари специализанти в общинските болници, като за това ще са необходими 250 000 лева годишно. Социалистите искат още 3 000 000 лева от собствените приходи на общината да бъдат инвестирани в построяването на общински жилища, които да се отдават под наем. За подобряване качеството на въздуха в Пловдив съветниците на БСП предлагат мерки на стойност 200 000 лв. Те се отнасят както до залесяването и озеленяването на конкретни зони, така и до поставянето на измервателни станции за мониторинг на въздуха.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина