БългарияГероите на деня

16 напират за кметския стол

Две дами в изборната битка

Общо 16 са кандидатите за кмет на Пловдив, стана ясно след края на периода за регистрация в Общинската избирателна комисия. Претендентите за градоначалник влизат официално в предизборната битка в петък, когато стартира и кампанията за местния вот. Тя, всъщност, е започнала отдавна.

Основните претенденти в състезанието са настоящият кмет Иван Тотев, Дани Каназирева, Славчо Атанасов, Здравко Димитров и Георги Гергов. Кандидатът на ДПС е бившият областен управител, настоящ народен представител и бизнесмен Венцислав Каймаканов. За депесарските гласове обаче ще се бори и един от лидерите в Столипиново- Яшар Асан, който излиза на ринга от името на партия Солидарност. Председателят на общинския съвет Илко Николов също влиза в битката като кандидатура на Пловдив Утре. Дани Каназирева не е единствената дама, която се е отправила към кметския кабинет. Другата представителка на нежния пол е арх. Петранка Владимирова, която е номинацията на Обединени Зелени.

АБВ отиват на избори с Георги Илчев, а избраникът на Глас Народен Красимир Куцаров. Кандидатът на Атака е Павел Шопов, а на България без цензура е Атанас Панчов. В изборите ще играят още Ангел Чакъров от Движение за социален хуманизъм, Христо Алексиев от Нова алтернатива и Никола Ранчев от Движение за радикална промяна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина