АктуалноЕвалаЖивотНовини

Първият ЯМР за животни в Пловдив е в клиника Капашиков

Ветеринарното лечебно заведение е специализирано в предоставянето на любов и грижа за домашните ви любимци и разполага с най-модерната и съвременна апаратура

Да имаш животно вкъщи е едно от най-хубавите неща, които може да се случи на човек, но заедно с незабравимите моменти помежду ви, винаги на дневен ред е и грижата за любимеца. Наред с всекидневните задължения като разходка навън, хранене, поддръжка на хигиена – всяко създание се нуждае и от добри грижи за здравословното си състояние.

Ветеринарна клиника Капашиков и колектив е мястото в Пловдив, в което предлагат цялостна грижа към домашните любимци и предлагат богата гама от услуги в направления като ортопедия, неврология, ехография и др. Лекарите там са превърнали любовта си към животните в призвание, а призванието постепенно е станало и тяхна професия. Всеки от екипа се самоусъвършенства, развива се в определена насока и посещава поне по един специализиран конгрес извън страната.

От тази година в мисията им да помагат на домашните ни любимци се включва и първият в Пловдив ядрено магнитен резонанс за животни. Той представлява  медицинска техника за образна диагностика, служеща за ясното представяне на анатомията и физиологичните процеси на части на тялото, без за това да се използват рентгенови лъчи или йонизиращи лъчения. Приложението му във ветеринарната медицина е голямо, като при него се използва принципа на радиовълни, възникващи в хомогенно магнитно поле. При срещата им с тялото се получава сигнал (ехосигнал), който се улавя от специални приемници и се обработва по компютърен път. Методът е безвреден, ефективен и с висока диагностична стойност.

ЯМР предоставя изключително детайлни образи на нервната система, мускулите и ставите, сърдечно-съдовата система, органите в коремната кухина и малкия таз. Той се използва и за диагностициране на мозъчни тумори, инсулти и сърдечни дефекти. Методът е особено чувствителен при оценката на повечето анатомични структури, както и при откриване и диагностициране на широк спектър от патологични състояния в ранен стадий. Той е абсолютно безболезнен, а Едно от основните му предимства пред рентгеновите методи на изследване е липсата  на облъчване на пациента.

Нововъведението е още една стъпка, с която лечебното заведение може да предложи на домашните ви животинки качествена грижа, съчетаваща в себе си любов, състрадание и най-високото ниво на апаратура и манипулации.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина