ЕвалаНовиниНощна смяна

Огнеборец в почивка спаси ресторант от изпепеляване

34-годишният пожарникар Стоян Грънчарски празнувал с приятели, когато от фойерверки на съседна компания пламнала декорацията на заведението и лумнал огън

Стоян Грънчарски от Асеновград бил в ресторант с приятели в навечерието на Гергьовден. На една от съседните маси компания празнувала рожден ден. Искра от запалени фойерверки на тортата, подпалила част от декорацията на ресторанта, а пред стъписаните погледи на гостите и персонала на заведението, огънят бързо започнал да се разпространява.

В настаналата паника много от посетителите побегнали, други се опитали да гасят с вода от бутилките по масите. В този момент Стоян показал хладнокръвие на истински професионалист – грабнал пожарогасителя в заведението и започнал да гаси.

Още преди да пристигне помощ от пожарната, където сигналът бил подаден, огнеборецът „в почивка“, успял бързо да овладее ситуацията и единствено светкавичната му намеса предотвратила по-сериозни щети.

34-годишния Стоян Грънчарски, служител в асеновградската пожарна. Огнеборецът – герой е част от екипа на РДПБЗН Пловдив от 8 години.

На видеоклип, заснет от посетители в заведението и разпространен в социалните мрежи, се вижда, че след като Стоян успява да се справи със стихията, присъстващите гости и персонал в заведението му ръкопляскат в знак на благодарност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина