Изпод тепетоМнения

За предстоящата изборна победа на социалистите и сбъркания геном

ИзПодТепето С Пламен Асенов

Най-сетне!
Онова, което отдавна се подозираше, се оказа светата истина. Учени в Сингапур откриха пряка връзка между човешкия геном и политическите предпочитания на хората.
Учени в Сингапур ли? – чувам пренебрежителни интонации. В Сингапур, ама учени – отговарям веднага. И, също като сингапурското икономическо чудо, работата им не е за подценяване – резултатите от изследването им са публикувани в издание на Британското кралско научно дружество, а там се отнасят съвестно и сериозно към проучванията, които публикуват.
Дори към онези, свързани с чувството за хумор.
Както се съобщава, „вариантът на гена DRD4 – един от няколкото, определящи начина, по който невротрансмитерът допамин се освобождава в мозъка, влияе и върху политическите предпочитания. Специалистите са открили връзка между наличието (или липсата) на варианта и уклона към различни политически възгледи.”
Ето защо например у нас левите са толкова леви – липсва им DRD4. Или си имат прекалено много от него – засега не е ясно, доколкото по българските земи съответното проучване все още не е проведено.

Според мен обаче, ако се проведе, то ще покаже, че пораженията в мозъка на тукашните социалисти са наистина сериозни.
Да вземем за пример техния сегашен вожд и учител – Михаил Миков. Онзи ден на Бузлуджа той заяви недвусмислено: „Тръгваме към победа на местните избори!”
Това, първо, докара лявата публика, събрала се на чутовния връх, до истински, див и неподправен екстаз, от който двамина се споминаха. Няма от какво друго да е. Както сочат емпиричните данни, на върха БСП раздаваше на привържениците си безплатни кебапчета и бира, но не и безплатна виагра. Макар че, ако се съди по струпването на социалистки в подходяща възраст на поляната, наистина си струваше и малки сини хапчета да раздават.   
Второ, изявлението на Миков за изборната победа на социалистите докара левите социолози до ужас. Защото, както е известно, той си е партиен лидер и може да плещи каквото му хрумне или каквото му е изгодно в момента, но именно те са хората, които после трябва чрез реална социология или други обикновени фокуси да обосновават възможността казаното от него наистина да се случи.
Ама чак пък изборна победа!
Не знам. Струва ми се, че за да им излезе сметката на левите социолози в този случай, ще трябва или да измислят нова математика, или да си внесат допълнително количество социалисти, да речем – от съседна Гърция. Само така ще реализират правилните цели на проучването, без изцяло да загърбят професионалната си съвест.
Третият ефект от изявлението на Михаил Миков за грандиозната социалистическа победа на местните избори е, че всички останали нормални хора в тази страна  изпаднаха в гръмогласен кикот. Като казвам „нормални хора”, имам предвид онези, които имат от гена DRD4 в най-умерени и препоръчителни количества, толкова, че да не правят и говорят огромни глупости по отношение на очакваните политически развития в България.
От друга страна обаче, в цялата случка се съдържа и някаква утеха за БСП. Доколкото е световно приета научна истина, че смехът е здраве, може да се каже, че със смешното изявление на Председателя Миков, Партията наистина здраво подкрепи реформата на министър Москов, чиято крайна цел, както знаем, е създаването на не толкова болна българска нация.
На левите подобна утеха, свързана с подкрепа на политически противник, може и да не им харесва, но съм сигурен, че те, дори те, вътрешно си знаят – няма как в насипното и хаотично състояние, в което се намира БСП, тя да победи когото и да било, дори собствения си сбъркан геном. Най-вече собствения си сбъркан геном.
Но нека да не се сърдят на Господ, че им е сбъркан. Или на Природата. Или на дяволските козни на гадните Империалисти, както най-често правят. Както може да се съди от следващите изявления на Михаил Миков, не DRD4, а мъдрия и предан R2D2 да имаха в кръвта си, и той нямаше да им помогне.
„Дясното управление в България винаги е доказвало, че е управление заради властта” – изцепи се пак въпросният Председател, известен титан на разредената с водка и бира партийно-политическа мисъл. Думи, с които явно искаше да увери своите съпартийци – а и всички други лапнишарани, които евентуално ще се закачат на кукичката му – че когато управляват, социалистите никога не използват властта в своя лична или групова полза. И също да внуши, че те дори не спят нощем, а постоянно мислят за проблемите на хората.
При това – не как да им ги създават, а как да ги решават.
Знаете ли каква е разликата между двете? Същата като онази между лъжата и истината. Между суровата реалност и светът на сенките. Между обикновената муха и мухата „цеце”…..
Отдавна е известно, че темата за това как социалистите бащински и майчински се грижат за хората, дават им цуцка да цуцат, подмиват ги, когато напълнят гащите и ги люлеят, докато им се завие свят и заспят, е изключително любим техен повод да се извива врата на действителността. Затова на Бузлуджа дори бившият председател и шеф на ПЕС Сергей Станишев се включи в тази кампания.  
„Да върнем на хората вярата в бъдещето” – призова Станишев, очевидно без да си дава сметка какви ги дрънка. Защото нали всички сме убедени, че някой може да върне нещо, само ако го е взел преди това. Ако го е откраднал. Ако го е задигнал, Свил. Тафил…..
Ами правилно, де – отнеха ни вярата, сега ще ни я връщат. Аз лично предпочитам да им кажа „не, благодаря”, но за съжаление в тази страна все още има хора, които наивно продължават да чакат от умрял – писмо. Или от социалист – морал. Или други някакви глупости.
„Нашите кандидати за кметове и общински съветници имат само една задача – да работят за българските граждани”, увери също Сергей Станишев събралото се доверчиво множество. С което очевидно искаше да каже, че кандидатите на всички други партии имат задача да работят срещу българските граждани. Или поне – в полза преди всичко на нечии чужди граждани, да речем руските, нали те са ни най-близки до сърцето…..
Но не, не е така, защото и защитата на руските граждани нашите хора от БСП явно са взели в свои ръце. Те отдавна се канят открито да издигнат глас срещу санкциите, които гадните европейци налагат на горките руснаци, но все не им идваше смелост. Е, сега вече им дойде, сигурно защото разбраха, че няма какво повече да губят откъм европейско доверие, защото Европа отдавна не вярва, че БСП е самостоятелна партия и не е част от руската пета колона.
Разбира се, по навик истината на нашите социалисти е опакована в лъжата на нашите социалисти.
Те продължават да се стремят в очите на публиката да изглеждат поне като смелия рицар Дон Кихот, който по начин най-прекрасен се бори с вятърните мелници. Макар че всъщност са като Санчо Панса, който самоотвержено му помага, въпреки че прекрасно вижда реалността.
„Не” на санкциите срещу Русия, които нанасят щети на България и на Европейския съюз” – отново Михаил Миков издигна този патриотичен лозунг. Чий патриот е всъщност той и как се опитва да манипулира симпатизантите си, пък и нас, останалите, със сигурност ще се сетите, като припомня няколко прости неща, които Миков просто премълча.
Той не каза на привържениците си нито дума за обратното – за ползите, които санкциите срещу Русия ни носят, като стопират агресивните планове на кремълската върхушка. Той не обясни изобщо елементарния принцип, че ако искат да защитят себе си и да продължат да се развиват по пътя на свободата и демокрацията, хората и народите трябва да са готови да платят известна цена. Той не каза нищо за предисторията на тези санкции, защо изобщо те бяха въведени, каква е тяхната логика и динамика.
Айде, бе, на хора със сбърка геном ще говориш за логика и динамика – чувам да ми нашепва самият Миков.
Добре, де, аз не съм политик, ще приема тази негова версия и занапред ще знам, че истинските политици така правят.
Или поне онези, чиито DRD4 им диктува това.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Не е нужно да се харесвана когото и да било. Просто трябваше отдавана да избием всички комунисти, ама наистина всички и да си подредим държавата. Защото още не съм видял комунисти да сторят добро за която и да е държава. Затова те просто като ракови клетка следва да бъдат изрязани до дъно и да се започне начисто. Сега на Бузлуджа беже удобно с малко разходи да се постигне голям напредък по темата.

  2. Повърхностни човече, фактът, че си злобен,самовлюбен и комплексиран, вероятно не ти позволява да имаш трезвата самооценка, че си безкрайно безинтересен и елементарен за мислещата част от населението. „Творбите“ ти са чалга със симфонични претенции- нишо повече. Пий едно вино,като в онази другата ти снимчица, яж едно парче сланина , успокой се и иди да си лъснеш в урната една мутренска бюлетина. Смешен нарцис.

  3. Грешите сериозно, не познавате световната събитийност. Така наречената либерална демокрация всъщност е власт на мафията, и така е навсякъде, не само в България. Нямате необходимите натрупвания, за да разберете защо трябва да вземем страната на Русия. Западът даже и не знаем, че съществуваме, Вие страшно много се стараете да се харесате на Запада, а той плюе на Вас.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина