Изпод тепетоМнения

Ще има ли рампа за скейтбордове и колела на Съединение?

Малко преди началото на месец септември нашата медия забеляза премахването на рампите за скейтбордове, колела и ролери, които години наред стоят на площад Съединение. Малко преди всеки 6-ти септември те биват премахвани, за да се освободи терен за празника на Пловдив. Тази година, обаче, не се връщат обратно.

Възмутена майка се свърза с нас, за да изяви гневът си от това, че е взето решение рампите да се отстранят завинаги. Жената се е обърнала към директора на Чистота – г-н Стоянов, но той я е насочил към зам. кмета по обществен ред и сигурност – Георги Маринов, който й обяснил, че разрешение тези съоръжения да се поставят на площада няма, защото той ги издава, освен това те рушат плочки, цапат и т.н. Кметът е предложил съоръженията да се преместят на Гребна база или Парк Лаута след пускане на Заявление до Главния архитект на града и определяне на конкретно място от него.

Напълно логично, читателката пита дали целта не е да се прокудят децата и младежите по крайните квартали и толкова ли пречат на централен Пловдив? Защо да се изместят финансираните от скейтърите съоръжения? Защо не се направи от Общината обещания от първата предизборна кампания на г-н Иван Тотев закрит скейт парк?

Като родител, жената е притеснена, че детето й, както и останалите младежи на града няма да има къде да спортуват на открито.

Премахването на рампите завинаги, ще е шок не само за нея, но и за самите любители на спортовете на колела, които, припомняме, имат собствен клуб. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Скейтпарка е необходимост която ще послужи за тренировка на всички следващи поколения спортуващи, но историята, и дори традицията, която създадохме на площад Съединение никога няма просто да изчезне! И за това сте виновни от части и вие- бившите и сегашни градоначалници на Пловдив, отказвайки ни (на нас спортуващите) десителетия наред каквато и да е помощ за направата на скейтпарк! Мислете, но и знайте площада е наш дом и ние няма да се махнем!

  2. Със сигурност площада е символ на съединението на България след османско робство и е важен за всички българи, но едва ли има други хора за който той да значи толкова много колкото за младежите спортуващи десителетия наред на него. Дори да се направи скейтпарк в Пловдив (което е някаква траги-комедия) не смятам да преустановя ежедневните си посещения на площада, и знам че няма да съм сам!

  3. В Пловдив има едно място което се свързва с практикуването на екстремните спортове БМХ, скейт и Блейд, от повече от 30 години то е известно на всички практикуващи спортовете независимо дали са от Пловдив или не! За някой от нас това място е втори дом защото сме прекарали повече време там от колкото на което и да е друго място. Това място е площад Съединение!

  4. Настилката на „Гребна база или Парк Лаута“, (където има захвърлени старите рампи да си ръждясват там) е изкъртения асвалт-леж от преди 15години и не става за каране на Кънки, Скейтборд или Колело. За това мисля че предложението на Кмета за преместване/захвърляне на уредите е супер много абсурдно и най-вече не обмислено.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина