Изпод тепетоМнения

Радина Думанян е камериерка- шегаджийка в новия спектакъл в театъра

Супер красавицата пред втора премиера в Драмата

Радина на първата си премиера- ВъзвишениеУмопомрачителната красавица Радина Думянан е в предпремиерна треска. Свежата кръв в трупата на пловдивския театър ще играе камериерка, която може са убие с визия и чувство за хумор в новия спектакъл на режисьора Иван Урумов- „Чиста къща” от Сара Рул. Радина за втори път е се стяга за премиера след Възвишение. Представлението ще се играе за първи път на 7 април.

А в днешния ден на шегата младата актриса посрещна репортер на Под тепето със следния виц: „Мой тоуун понте джи казаре ел тай муйтин аз е на вой там интра апара мон каз джуджу”, с уточнението, че може дълго да говори така. Подобен на този анекдот ще звучи и от сцената на Камерната зала на 7 април. Героинята на Радина е камериерка, която не обича да чисти, но пък обожава да разказва вицове. Хващаме я секунда след старта на обедната почивка от динамичните репетиции преди премиерата на "Чиста къща", пред огледалото. Притеснява се, че излиза да пощъка по Главната със сценичен грим. Явно не е свикнала на това, на което се подлагат повечето момичета всеки ден.

Образът на Матилда е близо до моя натюрел, до моята природа, до начина, по който аз разбирам света. Но пък и аз разбрах някои неща, опознавайки Матилда. Мислех си,че аз изграждам персонажа обаче в един момент тя започна мен да изгражда, казва Радина. И подчертава, че е много щастлива от предстоящия си дебют в Камерната зала на театъра.
Доволна съм от това, което ми се случва. Така е трябвало да стане. Два месеца репетираме. Имах време да проверя някои неща, да изградя други и да отхвърля трети. Въпреки че сега остава една седмица и си мисля, че има хиляди неща, които мога да проверя, изградя или изхвърля, казва с несравнимата си усмивка Думанян.

Не знам какво е, но то ще се деформира във времето и със сигурност никога няма да изчезне, казва за чувството в стомаха преди наближаването на представление младата актриса. Днешния 1 април тя чувства като свой празник, но и на своя персонаж, защото Матилда  обича шегите и вицовете също като Радина. Така че: Честит първи април. Мачилджи!, пожела актрисата на нас и на читателите ни.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина