Изпод тепетоМнения

Поредната Анка захапа ремонта на Кукленско шосе

Тодор Тодоров (в средата)

Брокерска къща с 2 лева капитал е спряла поръчката за 6 000 000 лева

"Зара брокер" – агенция за недвижими имоти, регистрирана с 2 лева капитал влезе в ролята на новата Анка и блокира обществената поръчка за реконструкцията на Кукленско шосе, разбра Под тепето.

Информацията потвърди директорът на дирекция „Обществени поръчки“ в Община Пловдив Тодор Тодоров. „За съжаление по същия широко познат способ в последния ден, когато изтича срока за прием на оферти –на 20 април, петък в КЗК е подадена жалба от брокерска фирма с 2 лева капитал и поръчката за инженеринг на стойност  6 000 000 лева е замразена.“

Този път е ожалван не отговор на питане, каквато е тактиката на овчарката Анка, а е жалено по документацията на процедурата , че е дикриминационна, стана ясно от обяснението на Тодоров.

В коментар за Под тепето Тодоров заяви, че жалбата е извън всякакви срокове, тъй като документите могат да се протестират до 24-я ден от публикуването им, а тази жалба е подадена на 34-я ден. 

„Въпреки, че е извън срока и вероятно жалбата е неоснователна, целта е постиганата – поръчката е стопирана. Темата не е приятна, но законът го позволява. Време е Народното събрание да се помисли и да предприеме нужната инициатива. Трябва да не се приемат жалби от фирми -участници без електронен адрес", предложи Тодор Тодоров. Изпращането на писмо на e-mail се счита за връчено уведомление, посочи той възможно решения на проблема.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина