Изпод тепетоМнения

Polinero иска да възроди бюфета на Бунарджика

 

Бизнесменът Владислав Ботев: Води ме емоцията от детството и нашата музика

Под ботуша на Альоша от години стои една язва. Оглозганата постройка останала в спомените на пловдивчани като „Общинския бюфет“. Инвестиционни намерения към възраждането му наскоро е декларирал бизнесменът Владислав Ботев, разбра Под тепето. Владо Полинерото, както го познават пловдивчани и феновете на рок музиката, потвърди пред наш репортер, че е внесъл документи в Общината за това.

„Не знам, че е имало търгове за бюфета. Грехота е толкова години това място да стои така. Аз съм израсъл на Бунарджика и познавам всяка пътечка…  Води ме емоцията от детството и нашата музика,“ коментира Ботев по този повод.

Някога там имало вътре пет, а вън 20 маси от ковано желязо. Заведението работело и през зимата, като се отоплявало с един голям калорифер, разказват кафеджии от по-улгеналото поколение. 20 стотинки струвало супер кафето, а 40 – ледената бира. Разбира се можело да хапнеш нещо дребно, за да имаш сили и за слизането от върха… Така било някога.

През последните повече от 20 години бюфетът бавно и полека се изтрива не само от спомените, а и от пейзажа на тепето. Сега изглежда като след война, мирише странно и е страшно, а на Трети март продънения покрив се ползва за балкон от поклонниците, дошли да положат цвете пред паметника на цар Освободител.  

От години администрацията на града прави неуспешни опити да го отдаде под наем. През 2015-а в Общински съвет на обществено обсъждане бе дискутирана надълго темата за бъдещето на хълмовете, по повод изработените от екипа на консорциум „Геопонт-Чухъл”, Планове за управленията на тепетата. Според документите строителни дейности на Бунарджика са недопустими, като изключения правят само едно – две места и то предимно за ремонтни такива дейности, какъвто е случая с общинския бюфет на първата площадка под паметника на Альоша.

Преди 4 години се заговори, че има потенциални инвеститори, които са готови да вземат под наем имота на бившето Обществено хранене и да върнат блясъка на мястото, без да излизат от рамките на съществуващата сграда. Като спазват всички изисквания и забрани, които важат на тепето. Така или иначе обаче бюфетът ще мине през всички задължителни законови процедури. Опитът от Големия Бунарджик е като обеца за ухото и възкресяването на бюфета ще се наблюдава под лупа, меко казано.

Факт е обаче, че за година имаше над 5 обявени търга за отдаването му, но на тях не се яви нито един желаещ. От администрацията по този повод не веднъж декларираха, че са готови да съдействат с всичко необходимо на бъдещ потенциален инвеститор.

Владо Ботев има желание освен да възстанови заведението и да организира музикални събития на върха за любителите на рок музиката.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Не вярвам на влаТко полинерчето!
    Преди малко повече от две години направи два благотворителни (пролет и есен) концерта с идеята парите от входа да бъде закупена апаратура, която да дари на детското отделение към УМБАЛ Св. Георги, не си спази обещанието,че даже на няколко пъти излъга колко точно пари са събрани!
    Това не знам защо убягва на много хора, този човек трябва да бъде изгонен от града, а не да му се дава терен!

  2. Главният рокаджия питахте ли го, щото от неговия параф зависи. С дебело непрозрачно пликче заповядайте в кабинета му – сградата срещу „копчетата“, втори етаж вдясно и може да станат нещата. Успех

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина