Изпод тепетоМнения

Канадски кинорежисьор представя филм за борбата си с множествена склероза

Мат Ембри е един от хората, благодарение на които, хиляди пациенти с МС по целия свят, намират надежда за пълноценен и щастлив живот

Прожекция на филм за борбата на човек с множествената склероза ще бъде представен в Пловдив на 28 май. Всъщност самият режисьор – канадецът Мат Ембри представя личната си битка в "Живо доказателство" в историята, която ще бъде прожектирана в кино Екоплекс. Билетите за прожекцията са осигурени от фондация "Мога сам", но поради ограничените места, трябва да се направи предварителна резервация за присъствие на следния линк: https://bit.ly/2qZNofS

Когато един млад мъж е диагностициран с едно от най-тежките и нелечими автоимунни заболявания, не му остава нищо друго, освен да търси начин за своето спасение. Така започва историята на канадския филмов продуцент и режисьор Мат Ембри, диагностициран с Множествена склероза едва 19-годишен през 1995 г.

Днес Мат Ембри е един от хората, благодарение на които, хиляди пациенти с МС по целия свят, намират надежда за пълноценен и щастлив живот. Вече повече от 20 години, той живее без симптомите на своето заболяване, без да приема никакви медикаменти. Неговата формула за здраве е комбинация от стриктен режим на хранене, сън и физически упражнения.

По покана на Фондация “МС – Мога сам” във връзка с Международния ден на Множествената склероза, Мат Ембри пристига в България в края на май. Той ще разкаже лично своята история и ще представи своя документален филм “Живо доказателство” (Living proof), посветен на неговата борба с това заболяване. Филмът проследява пътя на Мат и неговия баща, от Англия до Айова, в търсене на отговори от най-добрите специалисти относно възможностите за лечение на МС. Вместо това откриват противоречия и дори твърдения за конфликт на интереси между големите фармацевтични компании, благотворителните организации и лекуващите невролози. “Живо доказателство” ни среща и с други пациенти, диагностицирани с МС, които споделят своите начини да се справят със заболяването, когато лекари, фармацевтични компании и благотворителни организации ограничават достъпа до алтернативи за лечение на МС в името на алчността и печалбата.

Филмът “Living proof”/”Живо доказателство”/, който кинокритиците определят като едно от най- вълнуващите филмови събития за 2017 г., ще бъде представен в България, за първи път в Европа, на 28 май 2018 г, понеделник, от 18:30 ч. в зала 1 на Кино Eccoplexx /бившето Кино Фламинго/ в Пловдив. Преди прожекцията ще се проведе среща с Мат Ембри в същата зала от 17 – 18:30 ч.

За Фондацията:
Фондация МС – МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни заболявания. Създадена като идея през 2013 година и регистрирана през септември 2015 г., Фондацията помага на хората и техните близки в посока обучение да се справят сами – психически и физически в живота с МС. Извършваме финансова подкрепа на крайно нуждаещите се. Помагаме в търсенето на възможности за качествено подобряване на живота им – не само чрез промяна на личната им среда като условия за живот, но и чрез предоставяне на информация за всички съществуващи методи за лечение, които да дават на диагностицираните възможност сами да правят информирани избори за тяхното здраве и лечение.

Една от задачите на Фондацията е да събира парични средства и доброволна помощ от всякакво естество. Благодарение на събраните средства и доброволния труд, успяваме да помогнем на хора с Множествена склероза да излязат от домовете си. За тях това е трудна задача не само заради тежките инфраструктурни условия на градовете ни, но и заради психическите прегради, които диагнозата успява да създаде. Някои от тези хора са в крайно затруднено финансово и социално положение, но ние във фондация МС – Мога Сам искаме да можем да им кажем “Ние сме тук, за да ви помогнем да живеете по-добре!” Един от принципите, по които функционира фондацията, са личните срещи с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна и търсенето на индивидуални решения, мотивиращите разговори, съставянето на режим на хранене и двигателна активност.

https://mogasam.wordpress.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина