Бар „Пощата“ – новото място за добри коктейли в Пловдив

Живот

Барът приканва посетителите да си припомнят личната комуникация и писането на писма

Колекции ретро пощенски марки можете да видите по стените и масите на новото любимо място в града под тепетата

Кога за последно сте писали писмо на някой приятел или роднина? Модерните технологии все повече изместват личната комуникация и сякаш забравяме красотата на личното общуване. Именно това искат да ни припомнят в новия бар в сърцето на Пловдив – „Пощата“. Заведението е създадено именно около тази концепция, в която си спомняме с носталгия изпращането на картички и писането на писма.

Бар „Пощата“ се намира в центъра на Античния град, на ул. „Гладстон“ 8, точно срещу… сградата на Български пощи. И ако си мислите, че името на заведението идва в следствие на мястото, на което се намира – всъщност не е така. Момчетата, които стоят зад името на бара, разказаха, че идеята, а и концепцията около него, се появяват преди повече от година. „Още когато си говорихме в приятелски разговори, че искаме някой ден да отворим собствено заведение, споменахме идеята за бар, в който искаме да покажем красиви колекции пощенски марки, стари телефони и т.н. Решихме, че ще се казва „Пощата“. Постепенно, идеята ни се визуализираше все по-ясно и е изключителен късмет и щастлива случайност, че намерихме точно това помещение.“

Сградата, в която „Пощата“ отвори врати, до скоро помещаваше друго емблематично за града ни заведение – „Апартамент 101“. Дойде време, в който т.нар. Апартаментът предаде щафетата, а на негово място вече се предлагат едни от най-добрите коктейли в града. Изборът за представяне на подбрано коктейлно меню също не е случаен. Един от собствениците и главен барман на заведението е Михаил Узунов – добре познатият не само в Пловдив, но и в страната, барман-миксолог, който не веднъж е представял града ни на редица национални и международни състезания.Идеята му е в заведението да се предлагат по-малко на брой, но с отлично качество, класически коктейли, вариации и авторски рецепти, дело на барманския екип. Вече стартира и поредица коктейлни сряда вечери, в които Узунов ще представя изцяло авторски коктейлни, които ще могат да бъдат опитани само във въпросната вечер.

Както винаги колегите от единствения електронен гид на града под тепетата Lost in Plovdiv първи ни запознават с новите местни тендинции. Те разказват не само за мястото, но и за атмосферата, музиката, програмата и алтернативните забавления в Пощата. Вижте всико ТУК.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.