Изпод тепетоМнения

Изграждат нов спортен комплекс на мястото на спортна зала Дунав с милиони на данъкоплатеца

Предложението дойде от групата на Кауза Пловдив в местния парламент и прието без никакъв дебат

Съветникът от партията на Георги Титюков- арх. Цоневски, вече е разработил редица подобни проекти

В дружеската атмосфера в Общинския съвет, в която днес бе приет Бюджет 2018, имаше доволни и много доволни старейшини. В групата на вторите влязоха добрите приятели на управляващите от ГЕРБ- съветниците от Кауза Пловдив. В общия каламбур от предложения до вносителя на най-важния градски документ- кметът Иван Тотев, хората на Георги Титюков в местния парламент успяха да прокарат идеята за старт на проект за тотална реконструкция на спортна зала Дунав в Кършияка.  Така, тази година 1,7 милиона лева от парите на данъкоплатците ще бъдат инвестирани в проектиране и старт на първи етап на изграждането на нова общинска спортна база, а догодина близо 3 милиона лева ще бъдат вложени в завършването на въпросния проект. Това е и най-сериозното откъм финансова част предложение, което кметът прие без никакъв дебат и което ще бъде реализирано в рамките на две бюджетни години.

Интересното в случая е не толкова, че групата на Кауза Пловдив внесе предложение за изграждане на спортна инфраструктура, какъвто е ресорът на лидера на партията Георги Титюков. По- същественото е, че вече имат подобен реализиран проект, който с леки изменения може да бъде приложен и на бул. „Дунав”. Става въпрос за спортен център Авангард, проектиран от общинския съветник от Кауза Пловдив и неосъществен главен архитект на града- Цветелин Цоневски. Той явно се е ориентирал към подобен вид проектиране, тъй като на страницата на архитектурното му студио могат да бъдат видени и други спортни комплекси и идеи за такива.

Бяхме на Дунав и смятаме, че там трябва да стане център, подобен на Младежкия център на Гребна база. Със сигурност. Като залата бъде по-голяма. Колегите от спортната дирекция са смятали нужните за това средства, като са гледали средствата, разходвани за проекта на Гребната база. Цена на игрища, на осветление, на седалките. И цена за зала. В момента проектирахме сграда за Езиковата гимназия и знаем колко горе-долу струва една зала. Смятам обаче, че там първо ще започнем с проектиране, което означава, че сумата ще стане малко по-различна. В зала Дунав обаче наистина положението сега не е добро. На художествената гимнастика им е нисък тавана, обясни след гласуването на бюджета кметът Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Такова възлагане е в абсолютно нарушение на Закона за обществените поръчки. Трябва да се обяви обществена поръчка и да участват поне няколко проекта. Това е корупция и липса на морал.

  2. Голяма злоба лъха от тази статийка. Ами защо не построите и вие един фитнес като Авангарда…. Ама трудно се вкарват едни три милиона…. А парите на данъкоплатците по добре в спортни дали и игрища да се влагат отколкото в разни бирени фестивали и подобни сборища на наркомани и алкохолици. Разбирам влечението на автора към качествената тревица, ама да вземе да я смени че не ву действа добре….

  3. Ами ако е общинска поръчка, значи Цоневски трябва да се конкурира с други архитекти, без никаква гаранция, че ще спечели. А тук виждаме отработена схема. Такава е каузата на Тютюков и Цоневски, станали патерици на Тотев изцяло и единствено с гласовете на Шекер маала. И тоя се пънеше да ни става главен архитект, даже родата и агитката беше впрегнал. Само избирателите му липсваха, сигурно за икономия.

  4. Дано стане по-бързо предвиденият ремонт. Детето ми тренира там и състоянието на залата е плачевно. Да не говорим, че с тази височина от 4 метра е много трудно да се тренира пълноценно волейбол, баскетбол или художествена гимнастика.

  5. И какво лошо има архитект Цоневски, че е проектирал подобни обекти? Да не би да му ги е плащала Общината? Частният инвеститор му поръчва и той проектира. Пък и Общината да е възложител какво толкова, ако са спазени изискванията на Закона за обществените поръчки? За сега не се е чуло Общината да му е възложила множество обекти, както беше с арх. Илко Николов.

  6. Нещо не схващам замисъла на автора… вие против изграждането на спортната зала ли сте?????

  7. Е сега ще се види как се печелят обществени поръчки за проектиране. за строителството е ясно – ГБС или Сиенит (отскоро влюбени с кмета).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина