Италианците обезопасяват и укрепват горелите тютюневи складове

Изпод тепето

Изработват специфична метална конструкция, с която ще закрепят фасадите на пострадалите паметници на културата

Процесът по укрепване започва следващата седмица

Фирма Р.И.П.А. ООД, собственик на тютюневите складове на ул. Капитан Андреев № 2 и ул. Екзарх Йосиф № 13, които на 19 август бяха разрушени от пожар, получи разрешение от Община Пловдив да обезопаси и укрепи оригиналните фасади на сградите. Това гласи прессъобщение на дружеството, касаещо горелите паметници на културата, единият от които е и перлата на Тютюневия град- складът на Кудоглу. Проектът за укрепване вече беше одобрен от Министерство на Културата и от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

 „Собствениците и мениджърите на дружество Р.И.П.А. осъзнават значимостта на сградите за пловдивска-та общественост. Следователно, тяхно намерение е да действат в пълно съгласие с компетентните органи и в съответствие с всички приложими закони.”, заяви Пиетро Луиджи Гиа, управител на фирмата и бивш Почетен Консул на Република Италия в Пловдив. Вече е стартирана изработката на специфична метална конструкция, която е предназначена за укрепване на фасадите, от водеща фирма в областта. Следващата седмица ще за-почне подготовката за монтажа на същата.”, обяви Гиа.

От прессъобщението на компанията не става ясно какви са бъдещите планове на собствениците на складовете и как те ще заживеят до 2019г.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Италианците обезопасяват и укрепват горелите тютюневи складове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.