Изпод тепетоМнения

Емил Цеков полетя върху леда на Гребната

Ентусиастът се качи за първи път на кънки

Image title
Невероятно е. Пожелавам на всеки да изпита такава ледена емоция, крещи от коритото на Гребната база Емил Цеков. Той е първият, който дръзна да се пързаля с кънки върху дебелия близо 20 санта лед, сковал канала. В началото подходих плахо, но след като се уверих, че е безопасно, се отпуснах. Страхотно изживяване. Взимайте кънките и на леда, призова Цеков.

Image title
Той не скри, че за първи път се пуска в такова екстремно пързаляне. За първи път обувам и такива кънки. По принцип карал ролери, дори зимата. Но сега, като не мога ролери- намерим им заместител и съм много доволен. Всъщност, техниката много си прилича и след една ширина на Гребната усвоих основните движения, подчерта дебело Емил. Негов приятел седеше на понтона с пуснато върху леда въже, за всеки случай. Не е страшно. И да се пропука ледът, отдолу водата е не повече от метър. Ще измръзна, ама ще оцелея, твърди Цеков.

Image title
Информира бъдещите кънкьори, че пързалянето е много уморително. Но и сгрява. Вир вода съм. И минус 25 градуса да е, все ми е тая. Ако нямате какво да правите в студа навън- тук ви е мястото. Супер е, допълва Цеков. И показва къде евентуално могат да се появят пукнатини в леда. Там, където цветът на покривката е по-тъмен е по-опасно. Там ледът се пропуква, сочи тъмносиня ивица Емил.

Не знам дали е забранено, момчетата от общинска охрана не са ме подгонили. Надявам се и да не го правят. Ако съм съгрешил пред тях, моля ги за прошка. Извинявам им се. Но утре пак съм тук, завършва кънкьорът.Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина