Изпод тепетоМнения

Да строиш на инат – Арман махала

От другата страна на барикадата – Ралев, кметът който руши законно

Гараж в двора на училище и занаятчийска работилница на кьоше захапаха багерите в Северен

Да си построиш гараж в двора на училище?! След това изречение ще последват стотици коментари в стил “това го има само в България“. Тук хейтърите трябва да не генерализират, тъй като това го има най-вече в така наречените „етнически квартали“.

Незаконното строителство в махалите на втория по големина град в страната е жесток проблем, с който управляващите се борят от години. Там нещата са горе-долу като в поговорката за гъбите след дъжд. През последните 6-7 години, трябва да признаем, от тази борба има ефект. Той обаче предизвика и мощен отпор – появиха се хуманитарни организации, които защитават закононарушителите. Имаше ситуации през последната годинта, в които Европейският съд за правата на човека пращаше депеши през нощта на кмета на Северен, за да спре багерите.

Само че администрацията в Кършияка руши само законно, за разлика от строителите на нейна територия.

И тази година продължаваме с изпълнението на заповедите по премахване на незаконни постройки на територията на район “Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Тази сутрин в съвместна акция с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР – Пловдив принудително са съборени две постройки.

В първия случай става дума за фрапантно нарушение – незаконно поставен гараж на терен държавна собственост. Жител на Армана решил, че „свободното“ пространство на територията на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил “Д-р Иван Богоров” е идеално за целта.

Обущар от махалата пък завладял кьоше на тротоара върху площада пред ЖП гара Филипово и си вдигнал павилион за услуги, където поправял обувки.

Незаконните постройки са съборени и терените разчистени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина