Изпод тепетоМнения

Ботаническата градина вдъхнови десети малки художници

Хлапетата искат да видят в парка фонтани, къщички за птици, детски площадки, алеи, екзотични растения, плодове, зеленчуци

Деца на възраст от 5 до 16 години се включиха със своите рисунки в изложба на тема „Моята ботаническа градина“, организирана от Инициативния комитет по възстановяването на Ботаническата градина и Speedflow Bulgaria по случай Деня на детето 1 юни. Младите художници показаха завиден талант и със своите творби допринесоха към проекта за възраждането на мечтания парк в Пловдив. Изобразиха с различни техники и похвати как точно искат да изглежда – фонтани, къщички за птици, детски площадки, алеи, екзотични растения, плодове, зеленчуци и още много. Всичко това допринася за популяризирано на проекта по възстановяването на ботаническата градина в Пловдив, на която от 2017 се провеждат редовни почистващи акции съвместно с община Пловдив, район Тракия и Аграрен Университет-Пловдив.

Предстои и деветото поред почистване на територията на градината. Организаторите на инициативата канят всички тази неделя, 10 юни, от 10 часа, за да бъде възстановена Ботаническата градина до 2019 г.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина