Изпод тепетоМнения

„Баухасът“ на Стайнови под надзора на район „Централен“, инвеститорите без право да строят извън сегашната конструкция

Установените от институциите нови конструкции ще трябва да бъдат разрушени

Къщата на върха на Таксим тепе, известна като „Баухаус“ къщата на семейство Стайнови, е проверена от инспектори от район „Централен“. Експертите от общината са проверявали състоянието и работния процес на място, тъй като инвеститорът към момента няма издадено разрешително за строеж. По тази причина той няма право да строи нищо, извън заварената през ноември 2017 година конструкция, преди да получи съответното разрешително. Ако се установи, че е изградено нещо допълнително, то ще трябва да бъде разрушено, докато не бъде получено разрешение по надлежния ред, научи „Под тепето“.

Видимите дейности в последните месеци за различни укрепвания и външно измазване. Последният етаж бе разширен с ново помещение, което бе изградено в последните месеци. Дали тази нова пристройка може да бъде квалифицирана като строителство ще стане ясно от решението на инспекторите, проверили имота.

Днес на място те са установили и разкопаване на калдъръма на близката улица. То е било поради авариен ремонт на ВиК.

За последните дейности по самата сграда в последните месеци има подаден проект в НИНКН, който обаче все още не е одобрен и не е стигнал и до район „Централен“. От решенията на институциите и на собственика зависи бъдещето на сградата, построена през 30-те години от модерния пловдивски архитект Светослав Грозев.

Повече за историята на сградата и последните ремонти може да прочетете в предходните публикции в „Под тепето“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина