Изпод тепетоМнения

Бареков, иди си!

Новия политик повече няма право да ни занимава със себе си

Иво Дернев

През 2015 ще управлявам България. Ще ставам премиер! Това бе гръмката заявка на лицето Николай Бареков преди две години, когато се конструираше политическото ГМО България без цензура. На последните парламентарни избори Новия политик успя да вкара депутат от Пловдив, с огромния ресурс зад себе си и многото яхнали вълната знайни и незнайни напиращи за власт люде. Е, към днешната дата можем да кажем едно- най-силният човек на евродепутата в Пловдив Дяко Дяков може да загаси лампите в политическия им офис и да хлопне вратата отвън. Завинаги. Тази партия в Пловдив вече не съществува. Членовете й развалиха седянката,сформирана в името на някакви интереси. Ще си търсят нови другарчета. А родният град на Новия политик му каза: Бареков, иди си, бе! Слез от тази сцена, на която те настаниха. Повече нямаш право да ни занимаваш със себе си. Ама никакво.

Всъщност, съвсем сериозно, ако има дори капка политически морал у този човек, той трябва доброволно да напусне европейския парламент. При това на мига. Защо ли?

ББЦ-то завоюва в Пловдив респектиращи резултати от вота в неделя. Не е ясно дали членовете на партията са гласували сами за себе си, тъй като кандидатът им за кмет Атанас Панчов има потресаващото одобрение на 0,44 процента от гласоподавателя. Чудя се само дали самият Панчов е зачеркнал с кръстче своето име, или е решил в деня за размисъл наистина да участва в същинския политически процес. Би било по-трезво решение. Абе да се разплаче от умиление човек. Щото помните ли как тези хора вдигаха палаткови лагери пред общината и сваляха местната власт с шумна гротескна революция… Беше само преди няколко месеца!

За листата на ББЦ-то подкрепата расте до фамозния 1,01 процент. Резултат, от който треперят другите парламентарно представени политически трупове под тепетата- Венци Каймаканов, погребал със себе си и ДПС, и АБВ. Те изкараха и по- малко. Явно в ББЦ-то имат по-големи семейства и по-сериозни родови връзки. Тези редове ги пиша, за да не прочета утре типичната публикация за този креслив период до балотажа: „ББЦ подкрепя …. за кмет”. Недейте, загуба на енергия ще е. Просто загасете лампата и хлопнете вратата отвън.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина