Изпод тепетоМнения

Археологията под H&M продължава да е недостъпна

Останките от Римския стадион все още са под ключ

Археологията под огромния магазин H&M  продължава да е недостъпна.  В това се уверяват ежедневно хора, които искат да разгледат културно- историческото наследство под бившия Нар-Маг. Това обаче все още е невъзможно, тъй като останките от Римския стадион са под ключ. Преди два месеца положението не бе по-различно. Сега, слизайки към разкопките, на скромен лист А4 е написано, че достъпът до долните етажи е ограничен. Каква е причината за това не е упомената. Още през лятото, преди международната компания да отвори вратите на магазина, бе обещано, че Общината ще поеме грижата за археологията. На този етап обаче администрацията не е направила нужните усилия, за да добави обекта в културно-историческия маршрут в Пловдив. До тук нито един желаещ – било то пловдивчанин, турист или който и да било, не успява да се докосне до впечатляващите иначе останки.

Освен, че няма как да се направи разходка край археологията, тя няма как и да се види от първия етаж на магазина тъй като светлините не работят, а очила за нощно виждане, уви, не се намират на повечето граждани. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Трътлите от общинския инспекторат да ходят да им пишат актове, понеже нарушават ЗКН като ограничават достъпа до тези археологически находки.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина