БългарияЗдравеМненияНовини

Вирусолог: COVID-19, грип и респираторен вирус могат да се съберат в едно – ВИДЕО

Има опасност COVID-19, грип и грип вирус да се съберат в едно, но това не е нещо неочаквано и нещо невероятно, защото живеем от хиляди години с тези вируси, но щом сме оцелели дотук, няма причина да смятаме, че ще има някаква драма. Това обясни вирусологът проф. Радостина Александрова пред Нова тв.

По думите ѝ има повишена заболеваемост от грип сред малките деца.

Когато се върнахме към нормалния начин на живот след пандемията от коронавирус, грипът се върна. По-рано започна тази типична активност на грипа през есенно-зимния сезон. Децата още в първите години се срещат с тези болестотворни агенти„, посочи още тя.

За лечението проф. Александрова припомни, че антибиотиците действат при бактериална инфекция, при вируси няма ефект.

Важно е родителите да не изпадат в паника, да опитат да понижат температурата. Място за излишна драма няма„, успокоява тя и допълва, че между 40 и 60% е въздействието на грипната ваксина.

Колкото повече време имаме за себе си, за близките си, за действие на открито, сред природата, това би повишило имунната ни система. Като деца играехме по цял ден навън, сега се чудим как да отлепим децата от телефоните. Назад към нормалността„, призова проф. Радостина Александрова.

Още по темата вижте във видеото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Мерсиме за „новината“ ала тия сведения циркулират вече месеци. ОТДАВНА.

    Нарекоха ПАНдемията ТРИдемия заради комбито от три =3= вируса.

    Ако някой си прави илюзията, че БИЛА ОТМИНАЛА (кис-кис, я к’во става в Шанхай: 70% от 20те милиона боледуват) то ще го успокоим, че вече не е задължително оскъпяването за семейния бюджет с тенекиен хастар в ковчега

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина