КриминалеНовиниПо следите

Откриха тялото на изчезналия в Пирин турист

Планински спасители са открили мъртъв в планината изчезналия преди седмица турист Пламен Христов, до него са намерили втори загинал, съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) – Банско, цитирани от БТА.

Към момента няма информация за втория загинал. Той не е носил документи за самоличност, няма данни и да е обявен за издирване. Има предположения, че вторият загинал е търсил Христов.

Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, от западната страна на върха, съобщи за БТА дежурният спасител в базата в Банско. След двудневно прекъсване на акцията по издирването, тази сутрин тя е подновена. В нея участват планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог, посочиха от ПСС – Банско.

Планинските спасителни служби в Банско започнаха акцията по издирването през изминалата седмица, припомня Дневник. По първоначални данни туристът се е отправил към връх Вихрен на 26 декември и оттогава мъжът бе в неизвестност. Сигналът за изчезването му бе подаден към 18:00 часа на 27 декември и оттогава планинските спасители издирват изчезналия мъж.

Теренът, в който планинските спасители провеждаха акцията, е труднодостъпен и опасен, заради което в акцията беше включен и дрон. През изминалата седмица екип на ПСС – Банско проведе и втора акция в Пирин, след сигнал за пострадал турист.

Предстои двете тела да бъдат извозени с хеликоптер до болницата в Благоевград, както и да се установи самоличността на втората жертва.

Снимка:
© Планинска спасителна служба

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина