БългарияЖивотЗдравеНовини

Върнаха разменените бебета на родителите им

Разменените бебета в болница „Шейново“ вече са при биологичните си родители, съобщи министърът на здравеопазването Асен Междидиев. По думите му, това се е случило в четвъртък.

Аз съм щастлив, че този проблем е решен. Събрахме ръководителите на всички родилни звена в страната по повод стандартите за родилна помощ. Разгледаха са правилата и оптимизацията по предаването на децата и целия процес.“

Той уточни, че информацията е от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съобщи offnews.bg. Асен Междидиев коментира казуса в по време на инспекция на терена, върху който ще се строи национална детска болница.

Припомняме, че за случая бе подаден сигнал до МВР и бе сезирана Прокуратурата. Извършена бе ДНК експертиза. От ИА „Медицински надзор“ установиха, че има нарушения на медицинските стандарти по АГ и неонатология.

След извършената вътрешна проверка в болницата наказани са старшата акушерка в неонатологичното отделение, началникът на АГ отделението и дежурният лекар. Акушерката, която е присъствала на изписването, е понижена в длъжност, останалите двама са с предупреждение за уволнение.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина