БългарияГласовеНовини

Протест пред общината в Асеновград срещу добива на мрамор в Родопите

В Деня на водата – 22 март, от 11 часа жители на селата Горнослав, Червен, Долнослав, Орешец и Добростан и техни съмишленици ще изкажат своето недоволство от концесията за мраморна кариера край Горнослав пред сградата на Община Асеновград. Поредният протест, който организират хората от въпросните населени места, има за цел да прикове вниманието на местната власт върху решенията, които се вземат там ежедневно.

„Протестиращите очакват кметът на Асеновград Христо Грудев да направи разследване кой е изпратил становища към РИОСВ, че гражданите нямат нищо против да има кариера и кои са отговорните лица.

Ето и какво се казва още в апела им към обществото и властимащите:

ЗАЕДНО под прозорците на Община Асеновград на следващата й сесия, с жителите на Горнослав, Червен, Долнослав, Орешец и Добростан!

ЗАЕДНО да защитим Добростанския рид от НЕзаконна кариерна дейност!

ЗАЕДНО с пострадали вече жители от област Пловдив, чийто живот, домове и поминък се рушат от взривовете, шума и праха на близки кариери!

ЗАЕДНО с гражданите на Асеновград, които искат прозрачно и честно управление на Общината!

ЗАЕДНО с водачите на листи за Община Пловдив от всички партии, към които МИК изпрати Отворено писмо.

ЗАЕДНО с поддръжниците ни от цяла България, за които Родопа планина е светиня!

ЗАЕДНО да бъдем ОТГОВОРНИ за бъдещето на БЪЛГАРИЯ!

Защо протестираме?

ЗАЩОТО:

-Общинските съветници НЕ подкрепиха местното население и НЕ допуснаха разглеждането на нашите предложения на предходната сесия, затова на 6ти март изпратихме същите проекто-решения до кмета на Асеновград и ще очакваме там всички, на площада, какво ще реши Общинския съвет, дали ще се стигне до разглеждане на защитата на нашите гори.

-ВАС прекрати разглеждането на делото срещу решението на Министерски съвет и се обяви за НЕкомпетентен.

-Административен съд София-град, който пое разглеждането на делото, обяви всички, освен концесионерът, за НЕдопустима страна и го остави без разглеждане.

-Нашите възражения от 2015г. и 2016г. НЕ стигнаха там, където трябва, а до РИОСВ бяха изпратени становища, че ние НЯМАМЕ нищо против това инвестиционно намерение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина