БългарияЖивотКриминалеНовини

Отбелязваме Ден без загинали на пътя

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Той се провежда в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември и в тазгодишното издание датата, определена за него е 20 септември. Целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа.

Мотото, избрано от организаторите на кампанията за тази година, е „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). Форматът е отворен и всеки би могъл да стане партньор и да се присъедини със свое събитие, като то трябва да бъде посветено на основната цел – да няма загинали на пътя!

Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г. ще проведат под патронажа на Калин Стоянов – Министър на вътрешните работи. Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

По повод 20 септември Областна администрация – Пловдив организира съвместна инициатива с ОД на МВР-Пловдив, Община Пловдив, район „Тракия“, РУО-Пловдив.

В 12:15 часа доброволци от институциите  ще помогнат за безопасното пресичане на учениците на пешеходна пътека пред СУ „Софроний Врачански“. Сред доброволците са заместник областният управител Атанас Ташков, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговата заместничка Веселина Стоянова.

Събитието е насочено към безопасно придвижване на учениците до учебните заведения, тъй като те са най-уязвимите участници в движението. Подобни кампании оказват положително влияние върху децата за изграждане на още по-висока култура за безопасно пресичане и изострят вниманието на водачите на МПС за полагане на максимални усилия за опазване живата и здравето на най-малките.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина