БългарияИзбориНовини

Избраха кметицата на Марково в ръководен орган на НСОРБ

Кметицата на родопското село Марково Десислава Терзиева беше избрана за заместник-председател на Постоянната комисия по стратегическо развитие на местното самоуправление на Националното сдружение на общините (НСОРБ) на среща на сдружението в столицата.

В комисията участват 155 представители от 89 общини и основните въпроси в центъра на вниманието ѝ са свързани със законодателните промени, които ще гарантират по-добра работа на местната власт. За член на същата комисия беше избрана и Рени Караилиева – зам.-кмет по образованието на Община „Родопи“.

Ще работим в интерес на малките общини и ще се опитаме да извоюваме тяхната финансова самостоятелност и децентрализация“, коментира след избора си Десислава Терзиева.

Като единственото кметско присъствие в комисията Терзиева призна, че това прави отговорността още по-голяма, тъй като всичките ѝ усилия ще са насочени към обръщане на фокуса към кметовете на малките населени места, които винаги са на първа линия.

В години на трудности, предизвикателства и кризи, „малките“ кметове са тези, които са най-близо до хората и устояват силата на местната власт“, заключи Терзиева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина