БългарияИзбориНовини

bTV въвежда мерки в защита на името си заради Хекимян

bTV въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията си, след като доскорошния ръководител на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян от днес вече е кандидат за кмет на ГЕРБ-СДС. От телевизията съобщават, че ще използват услугите на външна агенция, която да следи за обективността на новинарското им отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания. А самият Хекимян е с незабавно ограничаване на достъпа до нюзрума веднага след приемането на оставката му.

„Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години. Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане. Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България“, се казва в позиция на компанията.

От там добавят, че от събота Ралф Бартолайт, CEO на bTV, заедно с ръководния екип на отдел „Новини“, са поели управлението на нюзрума. Бартолaйт ще бъде временно изпълняващ длъжността директор „Новини, актуални предавания и спорт“ до намирането на подходящ заместник.

Освен, че са ангажирали външна агенция да следи за обективността на съдържанието, от телевизията смятат да обявят редакционен план за отразяване на предизборната кампания за Местни избори 2023, който щял да гарантира безпристрастност и на новините

„bTV оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно“, заяви Главният изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ Ралф Бартолaйт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. бля, бля, бля………………………………………сменете си списъка за гости които са …………………………………………работете за авторитета на телевизията защото копаете дъното

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина