АртБългарияНовини

Пловдивчани правят маски и костюми за Айляк парад

Работилниците в СКЛАД в Тютюневия град очакват желаещи всяка събота до Малкия карнавал през ноември

Работилниците за изработка на карнавални маски, сценични костюми и парадни кукли за Малкия айляк парад продължават през октомври и ноември. Те ще се провеждат всяка събота от 27 октомври до 17 ноември включително в СКЛАД в Тютюневия град, съответно в часовете от 10.00 до 13.00 и от 14.00 до 17.00 часа. Работилниците са с вход свободен и в тях могат да се включат всички имащи желание да научат повече за сценичните изкуства или да се потопят в атмосферата на айляка. Събитията са особено подходящи за младежи, семейства с деца и малки организирани групи, но добре дошли са хора от всички възрасти, които носят празника в сърцето си.

Участниците ще имат възможност да изработват собствени маски, костюми и аксесоари, с които да се включат на 25 ноември в демо версията на празничното шествие.

То ще се състои в парк „Лаута“ в  ж.р. Тракия и ще представлява цветно музикално шествие с костюми, маски и част от изработените големи кукли като събирателен образ на „айляка“.

Голямото събитие – Първият Айляк Парад на Пловдив ще се състои на 04.05.2019г. и е един от акцентите на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина