АктуалноБългарияГласовеЕвалаЗдравеНовини

Младият лекар Константин Баталов – носител на Награда „Златен Хипократ“

Отличникът на Випуск 2023 в Медицински университет – Пловдив призова колегите си да останат в България и да бъдат промяната в системата, за която всички мечтаят

Пловдивчанинът Константин Баталов бе удостоен с Награда „Златен Хипократ“ на днешната Промоция на 73-ия випуск на Медицински университет – Пловдив, която се състоя в зала СИЛА. Близки на магистрите по Медицина от 16 държави пристигнаха в града под тепетата за промоцията на дипломантите, на която 358 абсолвенти положиха Хипократова клетва.  

38 отличници във Випуск 73 на Медицински университет – Пловдив – ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО

Младият мъж е от потомствена лекарска фамилия и съвсем естествено вдъхновението да влезе в дебрите на медицината дошло от семействомото, сподели той пред репортер на Под тепето.

Константин отчита, че най-трудно по време на 6-те години следване в университета му било хибридното обучение в Covid пандемията.

Смята, че най-важното за личността на един е лекар е на първо място да бъде човек и искрено благодари на професорите, че през тези години са накрали него и колегите му да усвоят и важните житейски уроци за човечност и емпатия.

Първенецът на випуска имаше честа да говори пред абсолвентите, гостите и близките в изпълнената до краен предел спортна зала. Той благодари от името на всички завършили за подкрепата на родителите и преподавателите и призова колегите си да останат в България и да бъдат промяната в системата, за която всички мечтаят.

Отличникът заяви, че самият той смята да остане в града и да специализира ревматология, да се развива тук и да помага на хората.

Абсолвентка от Сейшелите в МУ: Хората в Пловдив са чудесни

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. … край нямат ИЗГ7ЗУЦИТЕ – и още идват…

    Лауреатинът – разбира се пеаво към Германистан

    или някой по-затънтен Кантон, както Соня, д-р Х.К.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина