АктуалноГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Абсолвентка от Сейшелите в МУ: Хората в Пловдив са чудесни

Джиотикалакшми Моника Чети е сред многото абсолвенти, които днес получиха своите дипломи от Медицинския университет в Пловдив на тържествена церемония в зала СИЛА. Бъдещият доктор от Сейшелите остава със страхотни впечатления от нашия град и от университета, в който е изкарала цели 6 години.

Братовчедка ми вече учеше тук и аз кандидатствах покрай нея. Тя всъщност завърши миналата година. Когато аз завърших моето средно образование кандидатствах в Медицинския университет и ме приеха„, разказа тях за „Под тепето“ броени минути преди да получи своята диплома.

38 отличници във Випуск 73 на Медицински университет – Пловдив – ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО

Сега завърших медицина, а тепърва трябва да специализирам. През цялото време живях в Пловдив, сега може би ще трябва да се завърна в Сейшелите. Иначе искам да специализирам спешна медицина„, добави тя.

„Пловдив е много красив град. В началото беше голям шок за мен, тъй като съм свикнала на тропически климат в Сейшелите. Тук за пръв път изпитах какво е студ“, разказа още Моника Чети.

„Хората в Пловдив са чудесни. Нямах много възможност да пътувам, няколко пъти бях в София. Със сигурност, ако трябва да избирам, бих избрала Пловдив – градът е много по-красив, а и хората са много по-мили“, каза още тя и добави: „Пожелавам на бъдещите студенти успех и късмет, аз прекарах страхотни студентски години в Пловдив“.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина