АктуалноГрадътЖивотЗдравеИзбор на редактораКултураНовини

38 отличници във Випуск 73 на Медицински университет – Пловдив – ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО

Близки на магистрите по Медицина от 16 държави пристигнаха в града под тепетата за промоцията на дипломантите, на която 358 абсолвенти положиха Хипократова клетва – ВИДЕО

358 млади мъже и жени от различни краища на света се заклеха днес като лекари в зала СИЛА. Те са Випуск 73 на Медицинския университет – Пловдив.

На Хипократовата им клетва присъстваха горди родители и близки на магистрите по Медицина от 16 държави, сред които Великобритания, Германия, Италия, Ирландия, Гърция, Израел, Норвегия, Сейшели и други.

Абсолвентка от Сейшелите в МУ: Хората в Пловдив са чудесни

От всички 358 абсолвенти 146 са се обучавали на български език, а 212 – на английски през изминалите 6 години. Випускът завършва със среден успех „Много добър“: 4,71 от следването и 4,93 от държавните изпити.

В приветственото си слово към младите лекари ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Ангел Учиков ги насърчи да не спират да се учат и напредват. Вижте какво още им каза той в следващото видео.


„От утре ще носите жезъла на Хипократ, денонощно ще воювате със страданията, поемайки несравнимата с нищо отговорност на лекаря“, обърна се към абсолвентите промоутърът на випуска проф. д-р Николай Бояджиев. Той ги напътства с цитат от Св. Лука – да се борят не само с болестите на тялото, но и с нравствените недъзи.

38 са отличниците във Випуск 73 на Медицински университет.

Първенецът на Випуск 73 сред чуждестранните магистри Зейн Ул Абдийн Амин благодари на преподавателите, които са ги научили не само на всичко, което знаят за професията, но и да бъдат човечни, на родителите и близките, които са били тяхна подкрепа през тези дълги 6 години и на приятелите в Пловдив за приключенията.

Отличието „Златен Хипократ“ получи младият лекар от Пловдив Константин Баталов.

В словото му, от името на студентите, той се обърна към преподавателите с благодарност и призова колегите си да останат в България и да бъдат светлината и промяната в системата, за която всички мечтаят.

По традиция, освен дипломите си, абсолвентите получиха и по един стетоскоп.Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ТО СИ ИМА ТВЪРД НАЧИН ДА СЕ ОБОЗНАЧИ ЗА „КОЙ ВИПУСК“ КУДКУДЯКАТ ПОДКУПНИТЕ ЖУРНАЛЯ.

    Ако колегата Нетаняху не бъде завързан в Хага „ВИПУСК’73“ хич няма да се състои след половин век…

    Нищо де, карай да е весело – като за Древен пък „ВЕЧЕН“ РемонтЦИУМ / ЕСК’2003 – може, може

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина