АктуалноВластГласовеМненияНовиниРазследване

Живеещи на “Ген. Данаил Николаев”: Не искаме да ни употребяват в подранили предизборни кампании

Съкварталци настояват за бързо въвеждане на Синята зона

Те са уверени, че това съществено би допринесло за облекчение на трафика с лични МПС, за намалено шумовото замърсяване и допустимите нива на фини прахови частици във въздуха

Жители на централната пловдивски улица “Ген. Данаил Николаев” настояват за бързо изпълнение на решението на Общински съвет за въвеждане на Синя зона в квартала. Част от представителите на етажни собствености по нея, изпратиха до редакцията на Под тепето копие от писмо, внесено днес в Община Пловдив.

То е адресирано до кмета Здравко Димитров и ресорния му заместник Тодор Чонов и е инспирирано от поредната среща в квартала по искане на съветници от една конкретна политическа сила в местния парламент, които 9 месеца след като са гласували за въвеждане на платено паркиране по улицата, сега се опитват да променят това.

Кауза Пловдив започна предизборна кампания: Организира среща с живеещите и работещите на ул.” Ген. Данаил Николаев” за Синята зона.

Хората искат да не бъдат употребявани в подранили предизборни кампании.

Те декларират: “Напълно подкрепяме РЕШЕНИЕ № 350, взето с Протокол № 19 от  22.12.2020 г. на ОбС Пловдив, относно Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив и настояваме за възможно по-бързо изпълнение на Решението, касаещо включването на ул. Генерал Данаил Николаев в обхвата на Синя зона.

Уверени сме, че това съществено би допринесло за облекчение на трафика с лични МПС в региона, ще бъде намалено шумовото замърсяване и ще се осигурят допустимите нива на фини прахови частици в атмосферния въздух около нашите жилища.

Припомняме, че това Решение беше взето на базата на редица молби на собственици на имоти на тази улица и към този момент не са настъпили сериозни предпоставки за отменянето му,” завършва писмото до управата на града.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Всички обещават да се допитват до хората преди да ги изберат, но после не го правят. Като го направят, в случая от Кауза Пловдив, ги обвиняват в подарила предизборна кампания. Угодия няма.

    1. Какъв грабеш бе, Аланколу? Просто свършва авантата… то не може 30 години да си държиш таралясниците на пред входа и да не плащаш нито стотинка. Отделно от това, ако не си бяха направили гаражите на магазини и „офиси“ и да цоцкат наеми щяга да имат къде да да спират… безплатно. То не може ем палката докрая, ем душата в Рая. ДА СЕ СИНЯ ЗОНА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина