Здравко Димитров: Гарантирал съм, че Бетонен мост ще има

Актуално Градът Новини
Общински съвет Пловдив украински бежанци

Градоначалникът заяви, че предишните управници на Пловдив били незаинтересовани по темата

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров заяви пред местния парламент, че е гарантирал съществуването на Бетонния мост.

„Искам да уверя всички, че съм гарантирал, че Бетонен мост ще има. Хората, които стояха преди вас на тези места, бяха меко казано незаинтересовани.”

Това каза пред общинските съветници по време на дебата за по проекта за изменение на Подробния устройствен план и План за регулация на улица „Кукуш“, по плана на квартал „Въстанически-север“ – от транспортен възел „Родопи“ до булевард „Македония“, днес в залата на Об С Здравко Димитров.

Той заяви, че директорът на НКЖИ идвал тогава многократно при него като областен управител и казвал: “Не мога да разбера защо Община Пловдив не се интересува от Бетонния мост?”.

Зико се обяви категорично за това, че съоръжение трябва да има и каза, че не вижда място за безпокойство, тъй като неговата администрацията винаги е работила и ще продължи да работи за тази пътна връзка.

Кметът се изказа във връзка с предложение на съветници от БСП и ВМРО, които поискаха точката да бъде отложена за следваща сесия, тъй като в проекта няма гаранции за запазването на Бетонния мост.

В крайна сметка промените бяха приети с С 35 гласа „за“ и след горещ дебат.

Очаквайте подробности. 

Споделете ни във:

1 thought on “Здравко Димитров: Гарантирал съм, че Бетонен мост ще има

  1. Ами питай партийния си началник! Той се интересуваше от много неща, но не и от мнението на пловдивчани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.