Георги Стаменов: Зелените политики са инвестиция в бъдещето!

Зелен град Новини

76 дървета са засадени от началото на февруари на ключови булеварди, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Някои от зоните, които вече са с нови фиданки, са средната ивица на бул. „Шести септември“ – в участъка около Областна управа, по бул. „Марица-юг“ и в парка до кръстовището на булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“. В посочените микрорайони са засадени над 35 чинари, липи и иглолистни дървета.

Георги Стаменов посочи, че създаването на зелени площи и обогатяването на досегашните с нова растителност е сред приоритетите на районната администрация.

„Постоянното подновяване на дървесната растителност, което е сред устойчивите зелени политики на район „Централен“, е инвестиция в бъдещето. Стремежът ми през годините винаги е бил да засаждаме повече дървета, отколкото премахваме, защото това е един от най-достъпните начини да подобрим света около нас. Повече зеленина и растителност означават по-чист въздух и по-здрави и спокойни хора. Надявам се така да оставим положителна диря в бъдещите поколения пловдивчани, които разхождайки се по бул. „Марица-юг“, с наслада ще вдишват аромата на липите засадени днес“, изтъкна кметът на „Централен“.

Той благодари за подкрепата на директора на ОП „Градини и паркове“ г-н Веселин Козарев и допълни, че се надява ползотворното сътрудничество на общинското предприятие с районната администрация да продължи и занапред.

Георги Стаменов добави, че поне още толкова дървета ще бъдат засадени в район „Централен“ до края на месеца.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Георги Стаменов: Зелените политики са инвестиция в бъдещето!

 1. Г-н кмете,добре свършена работа! Поздравления! Но е крайно
  време да засадите и нови дръвчета и в Дондуковата градина!
  И без това тя скоро ремонт няма да види! Очакваме и нови
  дървета по бул. 6-ти септември от дом Левски до бул. Васил
  Априлов! Поне тротоарите са широки и има достатъчно
  място! Както и по останалите булеварди на Пловдив! Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.