АктуалноГрадътЗелен градНовини

Върви реконструкцията на ул. „Христо Г. Данов“ – ГАЛЕРИЯ

По участъка от улица „Христо Г. Данов“, който е затворен за движение, се работи по уширяването на тротоарите, видя репортер на Под тепето. Дейностите са видими особено от страната на Дондуковата градина.

Отсечката е заградена от сградата на ЕВН по цялото ѝ протежение в северна посока до Дома на младоженците. Улица „Цар Калоян“, която започва от там и свършва с кръстовището с бул. „Руски“ също е затворена за преминаване на МПС-та и там има строителна техника и складирани материали.

Припомняме, че временната организация на движение бе обявена на 10 ноември, когато от „Организация и контрол на транспорта” съобщиха, че участъкът на ул. „Христо Г. Данов” между ул. „Бетовен” и бул. „Руски” се затваря за движение до края на годината.

Ремонтни дейности са около проекта за реконструкция на първия следосвобожденски обществен парк у нас – Дондуковата градина, като част от него предстои изграждането на нови бордюри, тротоари и улично осветление.

До момента обаче не става ясно дали идеята на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов – заградената сега зона да стане пешеходна, ще бъде осъществена.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. На Стаменов глупостите. Пешеходна зона за обикновените шофьори, за специалните разрешена. Като пред голямата община. И за разширените тротоари не си правете илюзии. Ще ги разширят, ще сложат по края павета, по които не може да се върви и колчета. За пешеходците ще си остане същото.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина