АктуалноВластГласовеМненияНовиниПод ножа

Зам.-директорът на „Жилфонд“ Дойчин Ангелов влиза в “освежения” апартамент, в който допреди 3 месеца живя бившият зам.-кмет Розалин Петков

От официалния отговор на Община Пловдив излиза, че екс кметът е обитавал поломено жилище или е бил абсолютно недобросъвестен общински наемател

Близо 7 дни отне на големия екип от PR-ри и шефове на ОП-та, дирекции, звена и отдели в Община Пловдив да отговорят на въпросите на екипа на Под тепето в статията “Двойният стандарт за ремонт на общински жилища в Пловдив още е актуален

Дори се опитаха да спестят името на високопоставения служител, под претекст, че ставало дума за лични данни.

И така днес получихме отговора. Вижте го и четете между редовете – Жилфонд ремонтира жилище за зам.-шефа на Жилфонд

От официалната позиция на управата на града става ясно, че:

двойният аршин е на лице,

според администрацията гражданите и журналистите не правят разлика между освежаване, текущ, основен и други видове ремонти,

освен това си нямат идея колко евтино работи ОП “Жилфонд”.

Разбираме също така, че бившият заместник-кметът по общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците Розалин Петков, два мандата в управлението на града, е живял там до края на месец март тази година. От написаното излиза, че той е обитавал поломено жилище или е бил абсолютно недобросъвестен общински наемател.

Сигурни сме, че интелигентният читател ще направи и редица други интересни изводи от официалния отговор на Община Пловдив.

Ние само бихме посочили една от лъжите в него “обзавеждане на жилището не е правено”. В такъв случай е интересно да разберем какво представляват новите кухненски шкафове. Може би според определението за заместник-директори на Жилфонд те са текущ или авариен ремонт !?

Тук е моментът да напомним кой е Дойчин Ангелов и как стана зам.-директор в ОП-то.

Бивш директор на летище Пловдив е назначен на ръководна длъжност в Жилфонд

Според ресорния зам.-кмет Пламен Райчев това е станало така: “Новият зам.-директор Дойчин Ангелов е назначен в ОП „Жилфонд” считано от 01.07.2020 г. Дойчин Ангелов е постъпил на работа след като е подал молба до ръководството на предприятието, което прецени, че неговият богат административен и управленски опит ще бъдат от полза за изпълнение на задачите на ОП “Жилфонд”. Като заместник на директора той подпомага дейността и отговаря за поддръжката и ремонта на общинските жилища, нежилищните, административните сгради и почивните бази на Община Пловдив. Освен това той отговаря и за текущите и аварийни ремонти на детски ясли, детски градини, ОДЗ и на сгради и съоръжения, предназначени за спортна дейност.”

Аз лично познавам редица обикновени общински служители, които не са имали “късмета” Жилфонд да им предаде жилището в годен за обитание вид.

Познавам и крайнонуждаещи се инвалиди, които също трябваше да извикат медиите, за да снимат погрома в общинската квартира, за която са чакали 10 години.

Обръщайки сериозно внимание на правилата/критериите за настаняване и извършване на ремонти на общински жилища за пореден път се убеждаваме, че те имат нужда от сериозна преработка.

Определено е необходимо да се подеме дебат по темата и общински съветници, специалисти и експерти да се включат в прецезиране на наредбите и правилниците, като обърнат внимание на думите „нецелесъобразно“, „несправедливо“ и създаващи съмнения за привилегии и корупционни практики.

В противен случай периодично ще трябва да правя журналистически разследвания по темата…

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Типичната комуистическа Номенклатура не смееха чак толкова безочливо да грабят колкото сегашните крадливи КлептоКрати от РежимаБоБоТРИ =по инерция и занапред.

    Имаше стеснение не толкова, колкото ОЛИГАРХическата алчност на сегашните акули -един от друг „обменящи челен опит“- не познаваше върховете постигнати в Осемте Джуджета . . .

    И по-лошо ще става, ако не се въведе ред, той ЦвеЦве като го поизключиха от ГЕРБ да не би да му отнеха Асансьора? Ей го пак на „политик“ се преструва. „САРБ“ = Селянки за Американско Р. Б.

    Стига!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина