Въвеждат система за електрически велосипеди под наем в Пловдив

Актуално Градът Живот Зелен град Новини

Още през есента в Пловдив може да има система за електрически велосипеди под наем. Тя ще бъде изградена от Lime, която оперира споделените електрическите тротинетки в града.

Компанията се подготвя да инвестира допълнително в местния пазар с между 100 – 150 електрически колела. Инвестицията в това ще бъде около 150 хил. лв., а очакванията са услугата да стартира още през септември – октомври тази година, написа Капитал.

От изданието припомнят, че това ще бъде третата система за колела под наем в български град.

Като основа във взаимоотношенията между Lime и общината ще се използва меморандумът за сътрудничество, който двете страни подписаха за изграждането на публична система за споделено ползване на електрически превозни средства при влизането на тротинетките в града. И електрическите велосипеди ще трябва да се движат с максимално допустима скорост на определени места в под тепетата, а в някои дори няма да имат достъп. Ще се заложи и условие да има специално  обособени 36 паркозони за велосипеди, за да се избегне проблемът с хаотичното разхвърляне на тротинетките навсякъде. Съответните паркоместа ще бъдат използвани за наемане и оставяне на велосипедите.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Въвеждат система за електрически велосипеди под наем в Пловдив

  1. Поредното превозно средство, което е потенциално опасно за пешеходците по тротоарите. Вчера на десния тротоара на светофара на ул. Гладстон и бул. Руски имаше паркирала кола и същевременно по него се едновременно се движеха велосипед и ел.тротинетка. А ние къде да ходим?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.