АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораНовини

Изоставеният Пловдив: още има неразчистени дървета след „големия“ сняг

За неразчистени дървета след „големия“ сняг, който се изсипа преди повече от две седмици в града, сигнализираха пловдивчани на редакционната поща на Под тепето.

„Става въпрос за бул. „6-ти Септември“ 232, където от повече от година се „ремонтира“ какво ли не, но без никакъв план, без нито работниците нито пък някой от общината да си дава зор, че срокове не се спазват и няма план да бъдат спазени изобщо„, пишат жители на квартала.

Те разказват, че преди време съседи подадоха сигнал, че се изсичат дървета без да са били уведомени, нито защо се налага сечта им. Освен това твърдят, че дърветата са били отстранени, след като са направени нови тротоари с плочки и сега си имат чисто нови тротоари с дупки по тях.

За неразчистените дървета след падналия сняг съкварталците подали няколко сигнала, но все още никой не е реагирал на тях. Освен, че запречват пешеходните алеи в обновените междублокови пространства, скършените клони правят невъзможно и използването на няколко паркоместа пред самия блок.

Репортерът на Под тепето направи неуспешен опит да се свърже с ОП „Градини и Паркове“. От Пресцентъра на Община Пловдив, помолиха жителите на квартала да подадат сигнал на телефона за граждани на ОП-то: 032/624 301, за да поемат случая. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. След няколко позвънявания, мисля че на 3-тото от страна на жена ми ( аз нямах успех при 10+ позвънявания от моя страна ) една служителка вдигна телефона и прие сигнала. След като е питала жена ми от кога е така и жена ми е потвърдила,че е от последния „голям“ сняг и,че сме звъняли многократно без някой да ни вдигне, отговорът е бил: „Ами то понякога телефона дава свободно, дори когато е зает“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина