АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Виждате ли „шепа лумпени”? Бройте и мен!

Или как „шепата лумпени”, според общинските съветници, станаха стотици, макар и незабележими за „най-четените” пловдивски медии

„Шепа лумпени”. Така преди малко повече от две седмици общински съветници определиха събралите се в местния парламент протестиращи граждани срещу приемането на новия Общ устройствен план и възможността за частично застрояване на 81 декара в парк Отдих и култура.

Общински съветници, които набързо приеха въпросния План, въпреки виковете „Мафия” зад гърба им, вероятно окрилени от надеждата, че „всяко чудо за три дни”. И предвид факта, че така наречените „най-четени” пловдивски медии упорито не отразяват случващото се. Самият факт, че медии, свързани с мощни бизнес кръгове и политически фигури, мълчат оглушително по темата е сигнал, че в приемането на измененията на Общия устройствен план има нещо гнило. Много гнило.

Е, въпросните медии не отразиха масовия протест и днес, въпреки, че една от тях имаше репортер на място. Явно стотици шестващи по Главната с викове „Мафия” са пренебрежима новина за Пловдив. По-важни са съботните заглавия: „Обявиха тийн екстрасенска за новата Баба Ванга” или „Дани Петков с профил в OnlyFans! Намери ли си половинката?”.  А защо не „Ивана се продава като за световно! ГОРЕЩИ СНИМКИ”. Е, във въпросните издания ГОРЕЩИ СНИМКИ от днешния протест „като за световно” не видяхме.

Та, „шепата лумпени” станаха стотици, въпреки затворените очи на споменатите по-горе медии (нашите читатели могат да проследят другите сайтове, за да видят с очите си как е „отразен” днешното събитие). И „чудото” няма да е за три дни. За 300 ще е. Защото приблизително след толкова ще избираме отново кмет и общински съвет на Пловдив.

Ако общинските съветници и определени издатели продължават да виждат шепа лумпени на тези снимки, нека броят и мен в това малцинство. Защото и АЗ СЪМ ЛУМПЕН!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

17 коментари

  1. Мили умни хора, много лъжи се изписаха по този казус и всичко мирише отново на машинация!
    1. Имотът явно е частен – не е общински. Общината му го продава и никой не й търси сметка за това.
    2. Защо никой не обжалва този казус в ОУП до сега, а чакаха последното гласуване на ОбС ?
    3. Кой има интерес и печели $ от това Пловдив да няма влязъл в сила ОУП ?

  2. Лумпените са в общинската управа, поне по манталитет са такива. Крадливи, притимитивни, нагли. Лумпени са и всички, които се покриват като мишки и не им пука за бъдещето на града, а само за сегашното им мнимо благоденствие.

  3. Будни, и кресливи граждани, моля ви преди да обиждате хората от село вижте се в огледалото. Неуспели сте в живота и това ви прави бесни. Но не селяните както ни наричате сме виновни за това.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина