АктуалноГласовеГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Високо напрежение в Община Пловдив

Слух за освобождаването на главния секретар Ангелина Топчиева разтърси администрацията

Напрежението бе туширано, след като стана ясно, че няма подписана заповед за уволнението ѝ

Слух за уволнението на Ангелина Топчиева предизвика изключително високо напрежение в Община Пловдив днес. Стана ясно, че административния двигател на кметството – главният секретар Топчиева – е имала търкания със Здравко Димитров и екипа му след решението на Общински съвет от последната сесия, с което бе прието пренасочването на средствата от надграждането на транспортната система за довършването на стадион „Христо Ботев“.

Припомняме, че предложението дойде от председателя на групата на ГЕРБ в местния парламент Йордан Илиев, а очевидно това е довело и до трусове на най-високо ниво в администрацията.

В ранния следобед днес изтече информация, че се подготвя освобождаването на Ангелина Топчиева заради случилото се на сесията. Самата тя в началото отказа да коментира, а кметът Димитров заяви, че няма подписана заповед за нейното уволнение.

Слухът обаче плъзна бързо по етажите и вдигна накрак целия екип на Общината в нейна подкрепа, тъй като чиновниците настояваха, че именно Топчиева е един от диригентите на всичко, което се случва и прави администрацията.

Тя има изключителен опит и вещина в работата на кметството и без нея тя /бел. ред.: работата/ просто ще спре.“ – коментираха силно притеснени и очевидно изнервени общински служители.

Десетки от тях се събраха в заседателната зала на Общината и разговаряха по темата с кмета Здравко Димитров в продължени на близо час. Срещата приключи преди броени минути, а резултатът е туширано напрежение.

Нямам намерение да освобождавам никого. Колегите реагираха на слухове – знаем, че в общината информацията и клюките текат като през гевгир. От началото на мандата не съм уволнявал никого. Това няма да се случи и сега. Нямал съм намерение да освобождавам Ангелина Топчиева“, заяви след срещата с екипа си кметът Здравко Димитров.

Той коментира още и въпросното решение на Об С, довело до настоящото развитие на ситуацията в сградата на площад „Стефан Стамболов“ 1.

Градоначалникът подчерта, че е звучало грозно как парите за довършването на стадиона на Ботев следва да бъдат взети от детски градини, но и добави, че средствата за транспортната система също са изключително важни, тъй като тя трябва да заработи нормално.

Всичко е наред. Неяснотите бяха изгладени“, добави още Димитров, а Топчиева, до него, се съгласи с думите на прекия си началник.

Да, наистина стана ясно, че няма заповед за освобождаването ми“, заяви гл. секр. на Общината.

От служители на кметството, участвали в многолюдната среща с кмета обаче разбрахме, че покрай така създалото се напрежение Ангелина Топчиева се чувствала много обидена от тази ситуация и обмисляла дали наистина да се раздели с колегите си.

Че напрежението е потушено потвърди и единственият зам.-кмет, който присъства на спешната сбирка в Заседателна зала – Пламен Панов. Припомняме, че той е и единственият член на ГЕРБ от ръководния екип на Община Пловдив.

Из коридорите на кметството се говорело, че именно фактът, че Ангелина Топчиева бе главен секретар в мандатите на Иван Тотев е довел до съмнение, че тя е информирала групата на ПП ГЕРБ в Об С за средствата за надграждане на транспортната система. Нещо, което самата Топчиева отрекла.     

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

11 коментари

 1. „Тя има изключителен опит и вещина в работата на кметството и без нея тя /бел. ред.: работата/ просто ще спре.“ – коментираха силно притеснени и очевидно изнервени общински служители.

  Да…, и когато тя /бел. ред.: работата/ спре, те-служителите, ще се наложи да си бъркат в носа по цял ден и да се чудят , аджаба, какво да правят и къде да се дянат!
  …мъка, мъкаааа

 2. „Слухът обаче плъзна бързо по етажите и вдигна накрак целия екип на Общината в нейна подкрепа, тъй като чиновниците настояваха, че именно Топчиева е един от диригентите на всичко, което се случва и прави администрацията.“

  Сега вече знаем на кого да благодарим за „перфектната“ работа на администрацията!
  Градът няма никакви проблеми!
  Всичко е цветя и рози!

  Хвала госпожо Топчиева! Хвала госпожо Секретар!

  Само и благодарение на Вас г-н Кметът ще се запомни от благодарното гражданство като един от НАЙ успешните кметове в света!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина