АктуалноВашите писмаГласовеГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоКварталиМоите отговориОбщина ПловдивПод лупа

Как 1+1 е равно на 4 паркоместа – ВИДЕО

Как 1+1= 4 паркоместа. Оказва се, че има начин това да стане и в днешния епизод на видеоподкаста ни „В капана на Под тепето“ ще ви го покажем.

За неочакваната промоция сигнализираха жители на централния пловдивски квартал „Мараша“. Ето какво написаха до редакцията на медията ни гражданите:

Преди около две години в квартала ни – до пл. „Кочо Честименски“ 8, беше сложен знак за платено паркиране за 2 паркоместа. Нередното в случая беше, че линиите за паркоместата бяха разчертани така, че да се паркира надлъжно на тротоара, а не напречно – така, както позволява терена и както се паркира на това място. По този начин фирмата може да ползва поне 4 паркоместа, вместо платените 2.

„Там движението по принцип е двупосочно, но участъкът, видно и от снимките, позволява паркиране напречно на булеварда.

Засегнатите ни поканиха на място, където разговаряхме и с двете страни в казуса.

Вижте във видеото „Кой дава баницата и може ли всички да ядат от нея?“

Ето отговорите.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Има и по-лошо. Софийското изобретение, паркираш диагонално, но не с лек десен завой, а на заден ход. Виждаш свободно място, подминаваш го, спираш, тези зад теб дават на заден, за да ти направят път, паркираш на задна, като внимаваш, да не се блъснеш в съседните коли.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина