АктуалноГрадътЖивотКултураНовини

За 7-мокласници и техните родители

Екипът на Центъра за подкрепа и личностно развитие при Общински детски комплекс – Пловдив организира за поредна година изложение на професионалното образование. Двудневният форум  „Дни на професиите” ще се проведе в петък и събота 19-20.04.24 г. в сградата на Комплекса на бул. „6-ти септември“.

Събитието е предназначено за седмокласници и техните родители, интересуващи се от възможностите за получаване на професионално образование в град Пловдив. Специалностите от план-приема за 2024-2025 учебна година ще бъдат представени чрез презентации на училищата, демонстрации на професии и информационни материали.

Участват професионалните гимназии по машиностроене, кожени изделия и текстил, дървообработване, строителство и архитектура, хранителна техника и технологии, по туризъм, електротехника и електроника, по механотехника, Национална търговска гимназия, Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, средните училища „Св. св. Кирил и Методий”, „Симеон Велики“, „Св. Седмочисленици“, „Димитър Матевски“, Св. Паисий Хилендарски“, „Братя Миладинови“, „Св. Константин-Кирил Философ“. За предлаганите професии ще разкажат също ученици от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ и Спортно училище „Васил Левски“.

Училищата от Пловдив ще представят актуална информация за възможностите за обучение, катоза втора година в изложението участие ще вземат и компании от „Тракия икономическа зона“ –с цел ранно кариерно ориентиране на ученицитe.

Инициативата е съгласувана с  Регионално управление на образованието – Пловдив и Община Пловдив.

Още по темата четете в Наръчник за кандидат-гимназисти и техните родители за 2024/2025г.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина