АктуалноВашите писмаГрадътЖивотИзпод тепетоКварталиНовини

Ул. „3-ти март“ в Кючука светна в бяло, зелено, червено

Улицата, кръстена на Националния празник Трети март, в пловдивския квартал Кючук Париж е с ново осветление. Лампите около големия блок на номер 35 светят в цветовете на трибагреника.

Патриотичното осветление обаче не е дело на общинската фирма, която трябва да поддържа уличните лампи.

Занемареното пространство се оказа тематично осветено, благодарение на специалист електротехник, разбра репортер на Под тепето. Младият пловдивчанин Илиян Маринов решил със собствени средства и труд да възроди осветлението в зоната, където повече от година се помещава администрацията на една от социалните услуги в Община Пловдив с най-много потребители – личен асистент.

Хората, които живеят в квартала разказаха, че лампите в зоната не светят от десетки години – почти 40.

Площта попада имено в обхвата на общинската собственост, която е тотално занемарена. Пространството наоколо е буквално зарязано откъм грижи и не се поддържа, споделят с болка хората от квартала и искрено се радват на новото осветление.

Кючукпарижани се надяват с новото, дарено патриотичното осветление и популяризирането му управата на града и района да обърне внимание и на паметника в близост, които е в чест на Освобождението на България.

Съкварталците апелират отговорните институции и общински фирми да се сещат по-често да поддържат общите междублокови части.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Управата,, готова е,, събудена от ранни зори,, само трябва да си извади главичката от задните бузки…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина