АктуалноБългарияГероите на деняЕвалаНовини

Търсят се треньори, учители и преподаватели в помощ на украинските деца в Пловдив

Известният майстор пекар Димитър Йолтов координира доброволците по извънучебни и спортни дейности за децата на бежанците  

Читателите на Под тепето познават Димитър Йолтов и Наталия Елис от тяхната дългогодишна инициатива за възстановяване на Ботаническата градина в Пловдив.

Група ентусиасти от Пловдив възстановява Ботаническата градина

Да, това е същата Наталия, която през последните повече от 20 дни е Perpetuum mobile за бягащите от войната, които намират убежище в града под тепета. Повече за тази нейна мисия може да научите във фейсбук групата Фонд за подпомагане на украинци/бежанци Пловдив. И да, това е същият Митак, който прави вкусен хляб и мега яки закуски срещу  Пожарната.

Днес Димитър Йолтов отправи апел в мрежата за намиране на треньори, учители и преподаватели в помощ на украинските деца в Пловдив. От известно време той се  занимава като доброволец към организацията на Наталия в  помощ на новодошлите бежанци от Украйна в Пловдив. Ето какво сподели:

“Работата е като координатор по извън учебни и спортни дейности за децата на бежанците. А именно – търся места за спорт, рисуване, трудови навици, кръжоци, музикални уроци, уроци по английски, български, руски и т.н.

Търся хора, който биха тренирали преподавали на деца от 5-17 годишна възраст. Засега списъкът с желаещи само от петък насам е вече 67деца. Помагайте, за да ги накараме да се чувстват нормално тук.

Имаме нужда от контакти на треньори, учители и преподаватели. За сега са необходими още: пиано, китара, барабани, плуване, шах мат, бокс, борба, муай тай, кик бокс, художествена гимнастика, гребане, рисуване, роботика, керамика, футбол, крос фит,  фитнес. И всички видове не учебни занятия.”

Всеки, който е готов да съдейства, може да се свърже с него на личния му профил Dimitar Yoltov, като пише в коментари и на лично съобщение.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина