АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Трима с коронавирус са приети в болница през последното денонощие в града

От днес и УМБАЛ „Пловдив“ приема пациенти с COVID-19

По данни на здравните заведения, към днешна дата са хоспитализирани 123-ма пациенти, от тях потвърдени с коронавирус са 100, съобщиха от Медицинския щаб

УМБАЛ „Пловдив“ с 16 легла е вече в графика за прием и лечение на пациенти с COVID-19. Това стана ясно на днешното заседание на Областния медицински щаб.

„Всички виждаме, че ситуацията е динамична и трябва да имаме пълна готовност да отговорим на нуждите на населението от здравна грижа. При нужда до 48 часа ще бъде включено и друго здравно заведение. Към момента имаме достатъчно интензивни легла, но и всички се надяваме да няма тежки случаи.“ – коментира областният управител Дани Каназирева.

Тя уточни, че по данни на здравните заведения, към днешна дата са хоспитализирани 123-ма пациенти, от тях потвърдени с коронавирус са 100.

През последното денонощие приетите на болнично лечение са трима – мъж на 63 г. и жена на 23 г. от гр. Пловдив и жена на 59 г. от гр. Хисаря. Те са в задоволително състояние.

408 пациенти са на домашно лечение.

Оздравелите през последните 24 часа са петима, като общият брой вече е 291.

За съжаление през изминалото денонощие има починал пациент – мъж на 67 г. с придружаващи заболявания на сърцето и белите дробове, както и диабет.

Пловдивският бизнесмен Стоян Сариев е починал след усложнения от коронавирус

Медицинският щаб изказва съболезнования на близките. Повечето от днешните новорегистрирани случаи все още се проучват. Нямаме нови огнища.

Към момента има едно ново медицинско лице – лекар от фармацевтична фирма, който е на домашно лечение.

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 816. От тях в общините: Пловдив – 512, Карлово – 42, Кричим – 22, Хисаря – 8, Родопи – 69, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 21, Асеновград – 41, Брезово – 2, Куклен – 8, Садово – 10, Първомай – 3, Съединение – 9, Сопот – 9.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Надушиха парата и заотваряха отделения посред лятото…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина